Magiske Mikkel Hansen: Fra drukskandale til verdens bedste
Langt hår, hvidt pandebånd og et håndled af dimensioner.
Han sørgede for, at et hav af unge drenge valgte at blive langhåret, så de kunne spille håndbold med pandebånd.
Mikkel Hansen blev sat op på en piedestal. Og det med god grund.
I 2007 fik en blot 19-årig dreng fra Helsingør landsholdsdebut, og ved sommer-OL i 2008 fik han sit reelle gennembrud for Danmark.
Her var han Mikkel Hansen i første omgang udtaget som reserve, men sygdom hos den nu tidligere landsholdsspiller Michael V. Knudsen betød, at Mikkel Hansen skulle i kamp for Danmark ved OL.
Og i kampen mod Rusland var stillingen 24-24, tiden var gået. Men Danmark havde er frikast tilbage, som Mikkel Hansen tog sig af.
Resten er historie.
Drukskandalen
Selv om det var ved det OL, at Mikkel Hansen fik sit endelige gennembrud på landsholdet, endte den dengang unge stjerne med en helt anden omtale.
Og en negativ en af slagsen.
I stedet for at sikre medaljer til Danmark og ende på podiet, endte Mikkel Hansen i en hospitalsseng i Beijing.
For succesen på banen blev i den grad fejret, og det selv om de stadig var med i turneringen.
Sammen med holdkammeraten Kasper Søndergaard gav Mikkel Hansen den en over nakken.
Kasper Søndergaard kastede op, og Mikkel Hansen fik alkoholforgiftning.
OL i Beijing var altså noget af en rutsjebanetur for unge Hansen, der fire år efter skandalen satte ord på den.
– Det var pinligt og ærgerligt. Selvfølgelig var det ikke smart. Men der var ikke så meget andet at gøre dengang end at tage den på sin egen kappe og så komme videre.
– Jeg kan kun sige, at det kommer aldrig til at ske igen. Men jeg vil ikke sidde her og undskylde for det nu, sket er sket. Det kan jeg ikke gøre noget ved nu. Jeg har lært af det og er kommet videre, fortalte Mikkel Hansen til BT.
Drukskandalen er for længst lagt bag Mikkel Hansen, og danskerne og forbundet har i den grad tilgivet håndboldgeniet.
Spinkle Mikkel med håndbold i årene
I dag er han blandt verdens ubestridt største håndboldstjerner. Hvis ikke den absolut største.
Han spiller i den danske storklub Aalborg, bomber bolde i mål for det danske landshold, og så er han med sit skud og blik for spillet frygtet af et hvert forsvar.
Men at det skulle ende sådan, lignede det umiddelbart ikke, da han var yngre.
For selv om han er søn af den tidligere landsholdsspiller Flemming Hansen, der besad et fuldstændig fænomenalt skud, var Mikkel Hansen som ung ikke meget for at løsne sin egen kanon.
– Mikkel havde tidligt et godt blik for spillet, og det udnyttede han. Vi havde straks sværere ved at få ham til at skyde. Han spillede den altid videre til en medspiller i stedet for selv at tage skuddet, siger far Flemming Hansen til DR.
Artiklen fortsætter under billedet …
Mikkel Hansen har af flere omgange fortalt, at hans helt store idol er sin far. Men selv om faren besad en voldsom fysik og stort talent, gik der alligevel lidt til, før Mikkel Hansens fysik og talent kom til syne.
Han var i hvert fald ikke en spiller, som danmarkshistoriens måske vigtigste talentudvikler Claus Hansen lagde mærke til, da Mikkel Hansen var ung.
– Da jeg møder 14-årige Mikkel for første gang, kunne jeg overhovedet ikke se, at han var et særligt håndboldtalent.
– Der var ikke noget, som indikerede, at Mikkel skulle være dygtigere end de øvrige spillere til samlingen. Han var ikke særlig høj, og han var spinkel, så han blev rykket ud som venstre fløj. Mikkel var bare én blandt de andre, siger Claus Hansen, der havde stor andel i Mikkel Hansens udvikling til DR.
Oures kendte kødgryder
Mikkel Hansen forlod barndomshjemmet i Nordsjælland for at gå på Oure idrætsefterskole.
Og det skulle være et kløgtigt karrierevalg. Ligesom det faktisk ofte her. Udover Mikkel Hansen har blandt andet Emil Jakobsen, Landin-brødrene og Mathias Gidsel også gået der. Og det er kun nogle af dem.
Sidstnævnte Gidsel og Mikkel Hansen har mere tilfælles end blot landsholdet og opholdet på Oure. For de kom begge til Sydfyn uden den store fysik.
Men da de ramte Sydfyn, skete der virkelig noget med deres fysik. Mathias tog eksempelvis utrolig meget på i muskler, og Mikkel Hansens fysik rykkede sig ligeledes eksplosivt under opholdet.
Med den øgede fysik og træningen i Oure lykkedes det for Claus Hansen at få den uslebne diamant Mikkel Hansen til at gå fra at være én blandt andre til et ekstraordinært talent.
Og her stod det altså klart for ligaklubben GOG, der samarbejder med Oure, at Mikkel Hansen var en, man skulle holde på.
Det gjorde de, og Hansen var en del af GOG indtil 2008, hvor han skiftede til mægtige Barcelona.
Herefter gik turen hjem til Danmark og storsatsende AG København, hvor han spillede indtil 2012, inden han drog til Paris Saint-Germain, som han forlod i sommer til fordel Nordens Paris, Aalborg.
Mikkel mod mobning
Lad os stå sammen mod mobning.
Den sætning er det første, man møder, når man går ind på stjernens hjemmeside, hvor han med “MH24 Mikkel mod mobning” engagerer sig i bekæmpelse af mobning og dyrkelse af fællesskab.
De værdier værdsættes utvivlsomt landet over, og kronprinsesse Mary og Mary Fonden har fik i 2016 også øjnene op for Mikkel Hansens projekt. Så meget at de to nu samarbejder.
– Der er ikke nogen, der kan være i tvivl om, hvor ødelæggende mobning kan være for et barn og dets fremtid. Vi har længe haft fokus på mobning i skolerne, men mistrivsel i fritidslivet har været et overset problem. Alle børn har ret til at trives – også i deres fritid, og det støtter vi op om med samarbejdet mellem Mary Fonden og MH24, udtalte Kronprinsessen i pressemeddelelsen.
Selv om Mikkel Hansen i dag kæmper mod mobning, har han erkendt, at han faktisk selv har været en del af problemet.
– Jeg vil være ærlig og erkende, at jeg også har mobbet mennesker – uden at være klar over det. Nu vil jeg prøve at forklare unge mennesker, hvad det gør ved mennesker, når man behandler andre mindre godt”, siger Mikkel Hansen til TV 2 SPORT.
Men i dag tager han affære og kæmper for at bekæmpe mobning.
En vaskeægte connaisseur
På banen kan man tro, at Hansen kan se ind i fremtiden. Han ved, hvad folk gør, før de gør det.
Uden for banen er det ikke meget, vi ved om Mikkel Hansen, der i høj grad værner om sit privatliv.
Men som årene går, er det lidt som om, at vi stille og roligt får et større indblik i, hvem Mikkel Hansen er som person.
Vi har blandt andet kunne følge med på Instagram, hvor Hansen passion for mode og kunst især er kommet til udtryk.
Men passionerne stopper ikke her.
For Mikkel Hansen er også noget af en connaisseur, når det kommer til mad og vin.
Det ser vi blandt andet i disse dage, hvor Mikkel Hansen også ruller over skærmen, når der ikke er håndbold.
Her ser vi ham i reklamer for firmaet RareWine Invest, hvor han blandt andet fortæller om sin kærlighed til vin.
– Vin er en af mine store interesseområder, og jeg finder det interessant at kombinere passion med investering. I den henseende er jeg både glad og stolt over at have indgået samarbejde med RareWine Invest, siger Mikkel Hansen i en pressemeddelelse.
Udover at investere i vin – har Mikkel Hansen også valgt at investere i en restaurant.
Og det er ikke hvilken som helst restaurant.
Sammen med blandt andet den tidligere fodboldspiller Thomas Kahlenberg valgte Mikkel Hansen at redde Michelin-restauranten Kadeau, som grundet coronakrisen var farligt tæt på at dreje nøglen om.
Men det skete grundet blandt andet Mikkel Hansen ikke. Og derfor er den danske håndboldstjerne altså medejer af en Michelin-restaurant.
Og nå tiden er til det, så svinger han da også forbi til en gastronomisk oplevelse.
EUROMAN vender hjem
I privaten danner Mikkel Hansen par med Stephanie Gundelach, som han i 2020 gjorde til fru Hansen.
De bor sammen i Paris med deres ældste søn Eddie Max, som kom til verden i januar 2019, og parrets yngste søn Vince, der blev født i maj 2021.
Men nu er Paris byttet ud med nordens Paris.
Det er dog kun på håndboldbanen, hvor Mikkel Hansen fra næste sæson tørner ud for det danske storhold Aalborg.
For familien er nemlig til Nordsjælland, og det betyder, at Mikkel Hansen flyver til og fra træning og kamp.
Fra næste sæson får Mikkel Hansen fornemt selskab i Aalborg. De har nemlig hentet både Niklas Landin og Simon Hald fra det danske landshold.