Kendte21. februar 2023

Sygdom i familien og nu retssag: Det seneste halve år har ikke været nemt for Claus Hjort Frederiksen

Det 75-årige Venstre-koryfæ har bestemt ikke haft det nemt på det seneste – hverken på den private eller professionelle front
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Det var ganske alvorlige nyheder, Claus Hjort Frederiksen kunne fortælle på valgaftenen.
 Foto: Lars H. Laursen

I dag oplyste anklagemyndigheden, at Claus Hjort Frederiksen skal stilles for retten for at have overtrådt straffeloven ved at videregive fortrolige oplysninger.

Den kommende retssag er endnu et kedeligt slag for den 75-årige tidligere forsvarsminister, der kæmper sine kampe både på den professionelle og private front.

Da SE og HØR mødte Venstre-manden på Christiansborg på valgaftenen den 1. november sidste år, kunne han dele uendeligt trist nyt.

– Desværre er min kone jo alvorligt syg med Alzheimers og er kommet på plejehjem, men det betyder, at jeg jo også skal tage mig af hende, forklarede Claus Hjort Frederiksen til SE og HØR på valgaftenen, hvor han således var mødt op uden sin hustru.

– Vi fejrede guldbryllup her 1. juli, og 15. juli fandt jeg hende livløs på gulvet derhjemme og måtte jo så få tilkaldt ambulance – og så fik hun flere epileptiske anfald, forklarede han videre.

Når Claus Hjort Frederiksen skal stille i retten, bliver det uden hustruen Christina som støtte. Hun er nemlig alvorligt syg med Alzheimers. 
Når Claus Hjort Frederiksen skal stille i retten, bliver det uden hustruen Christina som støtte. Hun er nemlig alvorligt syg med Alzheimers.
 Foto: Martin Høien

Og det var også netop hustruens alvorlige sygdom, der gjorde, at Claus Hjort for lidt over et år siden meddelte, at han efter 15 år stopper på Christiansborg. Hans exit fra borgen gør dog, at han mister sin parlamentariske immunitet og derfor nu kan hives i retten tiltalt for at røbe statshemmeligheder.

Sønnens nyrer er sat ud

Som om det ikke var nok, at Claus Hjort Frederiksen skulle tage sig af sin alvorligt syge kone, så kom det kort efter valgaftenen frem, at hans ene søn også er meget syg.

Det er parrets ene søn, 44-årige Christoffer, der kæmper med helbredet.

Til Ekstra Bladet forklarede Claus Hjort Frederiksen, hvordan hans søn pludselig fik det dårligt og gik til lægen. Her blev Christoffers puls målt til 220, hvorfor han straks blev indlagt:

– De har nu konstateret, at begge hans nyrer er sat ud. Det er hans eget immunsystem, der af uvis grund selv har angrebet nyrerne. Kirurgerne har forsøgt at redde noget af nyrernes funktion. Det er ikke lykkedes, så nu er han i dialyse og skal vente på en nyretransplantation … og min kones tilstand bliver hurtigt forværret, forklarede Claus Hjort Frederiksen dengang til avisen.

Skal i retten

I dag kom det så frem, at Claus Hjort Frederiksen skal i retten. Tiltalen drejer sig om overtrædelse af en uhyre sjældent brugt bestemmelse i straffeloven.

Den sjældne paragraf i straffeloven har ikke været i brug i 40 år, men er inden for ganske kort tid nu blevet brugt flere gange. Paragraffen bliver også kaldt for "landsforræder-paragraffen".

På sin Facebook-profil nægter Claus Hjort at have afsløret statshemmeligheder.

– Det var ikke sådan, jeg havde drømt om, at mit otium skulle være, men når det ikke kan være anderledes, er jeg klar til at tage det slag med, og jeg har både kræfter og overskud til at gå hele vejen, slår han fast.

Sponsoreret indhold