Nyheder10. marts 2023

Over 500.000 bruger Skatteguiden: Sådan har “Løvens Hule”-virksomheden fået succes

Skatteguiden har haft stor succes, siden de medvirkede i DR-succesen “Løvens Hule”. Men rejsen hertil har bestemt ikke været let
Nikolai Høgskilde deltog efter sin medvirken i "Tilbage til virkeligheden", hvor man følger udvalgte virksomheder fra "Løvens Hule".
Nikolai Høgskilde deltog efter sin medvirken i "Tilbage til virkeligheden", hvor man følger udvalgte virksomheder fra "Løvens Hule".
 Foto: Jeppe Søgaard / DR

Skatteguiden, som stjerneinvestor Jesper Buch kastede penge efter i "Løvens Hule", har haft en travl måned op til årsopgørelsen.

Appen, der blandt andet tilbyder danskerne et kig i deres årsopgørelse, før den bliver tilgængelig på skat.dk, har nemlig fået 170.000 nye brugere de sidste 30 dage.

– Den seneste måned har vi ligget nummer et på appstore og playstore stort set hver dag. Det er kun lige, når der kommer "X Factor" om fredagen, vi ryger ned, men lørdag morgen er vi oppe igen, fortæller stifter Nikolai Høgskilde til SE og HØR.

Men selv om Skatteguiden har fået medvind, efter de slog benene væk under de fem løver i DR-succesen “Løvens Hule” tilbage i 2021, har det ikke altid været sådan.

Rejsen til succes har nemlig været benhård for stifteren.

– Vi gik fra at være den dårligst ratede app på appstore og playstore til nu at være en af de absolut bedste, fortæller Nikolai Høgskilde.

Var nede i et sort hul

Før virksomheden bragede gennem skærmen, kæmpede han med en app, der fik markant mere ris end ros, da den gik ned kort tid efter lanceringen for to år siden.

Forklaringen skal findes i, at han på ingen måde havde forventet den trafik, der pludselig kom fra den ene dag til den anden.

– Vi var nede i et meget sort hul, og jeg skulle pludselig til at forklare mig på nationalt tv, mens ingen vidste, hvem vi var. Det var noget af en oplevelse, fortæller Nikolai Høgskilde.

Samtidig havde han sat sig selv i det, han kalder en “rimelig voldsom gældsposition”, da det kun var ham, familie og venner, der havde smidt penge i virksomheden.

Midt i stress, jag og forsvarstaler i diverse medier måtte han derfor træffe et vigtigt valg – skulle han lægge sig ned og droppe sit hjertebarn, eller skulle han kæmpe hårdere og prøve igen?

Nikolai Høgskilde valgte sidstnævnte og fik ansat alt fra udviklere til skatterådgivere, der kunne hjælpe med at få vendt skuden, hvorefter han satsede på DR-succesen.

– En af de tanker, jeg havde, omkring at få vendt folks tanker om Skatteguiden, var at komme tilbage i tv’et. Så efter vi fik styr på de basale ting i appen, tog jeg et smut i “Løvens Hule”, og så måtte vi se, hvor vi endte, fortæller Nikolai til SE og HØR.

I dag består Skatteguiden af en masse medarbejdere, og de holder til i hjertet af København. 
I dag består Skatteguiden af en masse medarbejdere, og de holder til i hjertet af København.
 Foto: Amalie Lindeburg

Ris blev til ros

At vende tilbage på skærmen viste sig at være en god idé. For mens Nikolai Høgskilde havde nerverne helt uden på tøjet, blæste idéen om Skatteguiden løverne – og særligt Jesper Buch – bagover, og siden har appen taget fart.

I dag spiller appen for fulde gardiner, ris er vendt til ros, og i skrivende stund har 550.000 danskere været inde og oprette en bruger.

– Det har overrasket mig utroligt meget, hvordan de sidste to år er gået. Jeg havde aldrig forudset, at vi vil sidde i den position, som vi er i dag, og kunne hjælpe så mange mennesker, med de ting, som vi kan, fortæller Nikolai Høgskilde.

Udover den populære forudsigelse af årsopgørelsen tilbyder Skatteguiden også andre services.

Studerende kan blandt andet benytte deres SU-tracker, som fortæller, hvor meget man kan tjene ved siden af SU’en, ligesom de har guides til glemte fradrag.

Sponsoreret indhold