Nyheder14. marts 2023

Nul kroner: Pernille Vermund siger nej til formandshonorar

Modsat den ekskluderede formand ønsker Pernille Vermund ikke at modtage formandshonorar
Pernille Vermund siger før et gruppemøde i Nye Borgerlige tirsdag, at man godt kan have en diskussion om formandshonorarer. Men hun skal ikke selv have det, hvis hun bliver valgt som formand for partiet for anden gang. 
Pernille Vermund siger før et gruppemøde i Nye Borgerlige tirsdag, at man godt kan have en diskussion om formandshonorarer. Men hun skal ikke selv have det, hvis hun bliver valgt som formand for partiet for anden gang.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det er fair nok at have en diskussion om, hvorvidt man som formand for et politisk parti skal have et ekstra honorar.

Det siger partistifter og formandskandidat i Nye Borgerlige Pernille Vermund tirsdag før et gruppemøde på Christiansborg.

Hvis hun for anden gang bliver valgt som Nye Borgerliges formand, skal hun dog ikke selv have et ekstra honorar, sådan som den nu ekskluderede formand, Lars Boje Mathiesen, krævede.

– Nej, det skal jeg ikke. Nul kroner. Jeg har ikke fået formandshonorar i den tid, vi har siddet i Folketinget, siger hun.

– Det var på dagsordenen, lige inden vi kom i Folketinget, og dér gik det op for mig, at andre partier har formandshonorar.

– Jeg synes, det er helt fair, hvis der er behov for et formandshonorar, og man skal ikke afskrive, at der kan være formænd fremover, der skal have det, siger Pernille Vermund.

Nye Borgerlige blev stiftet i 2015 og kom i Folketinget ved valget i 2019.

Inden tiden i Folketinget var der faktisk en periode, hvor Pernille Vermund modtog et honorar for at være formand.

– Ja, det gjorde jeg. Et år efter at vi havde stiftet partiet, besluttede vi, at jeg trådte næsten helt tilbage fra mit firma og arbejdede fuld tid i partiet.

– Og jeg fik, jeg kan ikke huske det, nogle og 20.000 kroner om måneden i det, jeg så havde af løn. Men det var så uden, at der var et folketingsvederlag ved siden af, siger hun.

Pernille Vermund mener, det er fair nok, at Lars Boje Mathiesen ønskede et formandshonorar, men proportionerne er ikke i orden, siger hun.

– Det formandshonorar, der er krævet her, er 55.000 kroner om måneden eller 660.000 om året i fire år. Det vil sige 2,6 millioner kroner i alt oven i det folketingsvederlag, man har.

– Jeg tror, det er åbenlyst for de fleste, at man selvfølgelig kan klare sig for mindre, siger Pernille Vermund.

Sponsoreret indhold