Kendte18. marts 2023

Jon Stephensens massestyrt: Klædt af til skindet

Moderaternes folketingsmedlem befinder sig i sit livs værste orkan efter beskyldninger om teaterchefens dokumentfalsk og magtmisbrug

Jon Stephensen

Han er født juleaften 1959, men det er ikke julegaver, som de seneste måneder har regnet ned over Jon Stephensen.

Det nyvalgte folketingsmedlem for Moderaterne befinder sig i en sump af beskyldninger om magtmisbrug, dokumentfalsk, trusler og manipulation af sine ansatte – begivenheder som angiveligt fandt sted, mens Jon Stephensen var direktør for teatret Aveny-T på Frederiksberg.

Efter først at have stillet sig undrende overfor beskyldningerne kom Stephensen, som er Moderaternes kulturordfører, i sidste uge med en uforbeholden undskyldning efter at en række af hans tidligere medarbejdere i TV 2 beskrev, hvordan det var at have ham som chef:

– Selv om jeg ikke er enig i alt fremlagte, må jeg erkende, at mennesker omkring mig har haft nogle dårlige oplevelser med mig som kollega og teaterchef.

Hvad fanden sker der?

– Jeg vil derfor gerne give en uforbeholden undskyldning til de skuespillere og ansatte, som har oplevet dette, skrev Jon Stephensen på Facebook.

Skuespilleren Kimmie Liv Sennova er en af dem, som følte sig tromlet af Jon Stephensen, da han stik imod deres aftale benyttede et billede af hende med kig til bryst og baller i programmet til forestillingen “Kussesumpen 2”.

– Hvad fanden sker der? skrev Kimmie Liv Sennova i en mail til Jon Stephensen, da hun opdagede, at han løb fra deres aftale.

Vibeke Bjelke
Instruktør Vibeke Bjelke er utvetydig: – Der har været mange dumme svin iblandt, men der er ingen, der måler sig med Jon Stephensen.
 Foto: Peter Grosen

TV 2-afsløringerne må være noget af en øjenåbner for Jon Stephensen, for instruktør Vibeke Bjelke brandmærker ham med ordene:

– Der har været mange dumme svin iblandt, men der er ingen, der måler sig med Jon Stephensen.

Giftigt arbejdsmiljø

Jon Stephensen skabte det giftigste arbejdsmiljø, Vibeke Bjelke har oplevet, og lysdesigner Sune Verdier stemmer i:

– Han siger ting, man slet ikke kan regne med, og han opfører sig sindssygt, hvis folk ikke makker ret.

Nikolaj Cederholm iscenesatte teaterkoncerten “C.V. Jørgensen” og han kalder ifølge TV 2 forløbet “det mest grænseoverskridende, jeg har oplevet på et teater”.

Nikolaj Cederholm
Instruktør Nikolaj Cederholm, 60, iscenesatte sidste år forestillingen “C.V. Jørgensen” på Aveny-T, men “Jon ødelagde mine muligheder for at udføre mit arbejde.”, lød det.
 Foto: Lars H. Laursen

Den journalist- og arkitektuddannede Jon Stephensen, som er far til en 12-årig datter, blev sidste år fyret fra jobbet som teaterchef samtidig med, at han meldte sig ind i Moderaterne.

Ifølge Aveny-T-bestyrelsesformanden Henning Dyremose blev fyresedlen ikke udstedt på grund af teaterchefens politiske engagement men på grund af “en række ledelsesmæssige og forretningsmæssige forhold af alvorlig karakter”.

Jon Stephensens reaktion på fyresedlen var et sagsanlæg mod teatret – en stævning han senere trak tilbage.

Henning Dyremose
Tidl. minister Henning Dyremose, 77, stod som formand for Aveny-T’s bestyrelse bag fyringen af teatrets chef Jon Stephensen. Nu har Stephensen stævnet Dyremose for injurier.
 Foto: Jeppe Michael Jensen

Avisen Børsen har en lydoptagelse, hvor en stemme, der minder om Stephensens, siger “Jakob Høyer”.

Herefter hører man lyden af en pen, der skriver på et stykke papir.

Jakob Høyer
DBU’s kommunikationschef Jakob Høyer, 52, afviser, at underskriften er hans.
 Foto: Anders Kjærbye/DBU-Foto.dk

Til sidst på optagelsen lyder det:

– Det ser meget godt ud, ikke?

Jakob Høyer afviser, at underskriften er hans.

Et andet kritikpunkt er, at Jon Stephensen som teaterdirektør fik Aveny-T til at betale omkring 20.000 kr. for at han midlertidigt kunne leje en bolig, mens hans hus i de københavnske kartoffelrækker blev renoveret.

Det undrer mange, at teatret skulle betale, eftersom Jon Stephensen også har et sommerhus i Nordsjælland, et hus i Charlottenlund samt en lejlighed på Christianshavn.

Bier smed Jon ud

For 13 år siden blev Jon Stephensen efter en enkelt arbejdsdag fyret som omverdenschef hos filmselskabet Zentropa.

Det var Peter Aalbæk, som havde hyret ham, efter at Stephensen var blevet afskediget som chef på Østre Gasværk Teater.

Fyringen på Gasværket skete efter afsløringen af, at Stephensen uden at underrette teatrets bestyrelse havde modtaget store honorarer fra Jesper Winge Leisners firma The One and Only Company, som stod for opsætningen af forestillingen “Elsk mig i nat” på Østre Gasværk.

Jesper Winge Leisners kone er Oscar-vinderen Susanne Bier, 62, som er en af Zentropas succesrigeste instruktører.

Bier protesterede sammen med en række fremtrædende Zentropa-ansatte mod, at Jon Stephensen var blev ansat – og Aalbæk måtte derefter bede ham forlade Zentropa.

Lars Løkke Rasmussen
– Det ser ikke kønt ud, siger Lars Løkke Rasmussen, formand for Moderaterne.
 Foto: Claus Fisker

Stephensens partiformand Lars Løkke Rasmussen siger kort og klart om Jon Stephensen-skandalen:

Det ser ikke kønt ud.

Sponsoreret indhold