Kongelige5. maj 2023

Skal du have kroningsquiche? Her er den officielle opskrift fra selveste kong Charles

Når Charles på lørdag kåres til konge af England, skal det fejres med tærte
Kong Charles har valgt, at den officielle kroningsret er noget så folkeligt som tærte.
Kong Charles har valgt, at den officielle kroningsret er noget så folkeligt som tærte.
 Foto: MEGA, Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Kong Charles i Eurovision-fail: Undskyld, men hvad filan laver han?

Kongen længe leve!

Den 74-årige kong Charles har talt, og folket skal spise tærte.

Den britiske regent har sammen med dronning Camilla besluttet, at den officielle ret i forbindelse med lørdagens kroning er quiche - eller på godt gammeldags dansk: Tærte.

Det har parret tidligere på måneden meldt ud på de royales officielle profil på Twitter.

Så hvis du på nogen måde er i tvivl om, hvordan du personligt skal fejre den store dag på lørdag, så kommer løsningen her.

Og hvis man ikke ønsker at spise hvilken som helst tærte, ja, hvis man drømmer om at komme så tæt på de royale så muligt, så kan man heldigvis læne sig troligt op af den officielle opskrift på tærten.

En tærte, der i øvrigt er fyldt med lækkerier som spinat, bønner, ost og fløde.

Kroningsquiche opskrift:

Dej:

125g hvedemel
Et nip salt
25g koldt smør, skåret i tern
25g svinefedt
2 spiseskefulde mælk
Eller 1 x 250g blok færdiglavet tærte dej

Fyld:

125 ml mælk
175 ml fløde
2 medium æg
1 spiseskefuld hakket frisk estragon
Salt og peber
100g revet cheddar ost
180g kogt spinat, let hakket
60g kogte bønner eller sojabønner

Sådan gør du:

Sigt melet og saltet ned i en skål; tilsæt fedtstoffet og gnid blandingen sammen med fingerspidserne, indtil du får en sandet, krummeagtig konsistens.

Tilsæt mælken lidt ad gangen og saml ingredienserne til en dej.

Dæk til og lad hvile i køleskabet i 30-45 minutter.

Læg mel på arbejdsfladen og rul dejen ud til en cirkel, der er lidt større end tærteformen og ca. 5 mm tyk.

Fyld tærteformen med dejen, sørg for at der ikke er nogen huller, da fyldet ellers kan løbe ud. Dæk til og lad hvile i yderligere 30 minutter i køleskabet.

Forvarm ovnen til 190°C.

Læg bagepapir i tærtebunden, tilsæt bagebønner og forbag bunden i 15 minutter, før du fjerner bagepapiret og bagebønnerne.

Reducer ovntemperaturen til 160°C.

Pisk mælken, fløden, æggene, krydderurterne og krydderierne sammen.

Drys halvdelen af den revne ost i den forbagte bund, top med hakket spinat og bønner og urter, og hæld derefter væskeblandingen over.

Hvis nødvendigt, rør forsigtigt i fyldet for at sikre, at det er jævnt fordelt, men pas på med ikke at beskadige tærtebunden.

Drys den resterende ost over fyldet. Sæt i ovnen og bag i 20-25 minutter, indtil tærten er fast og let gylden.

Kroningen af kong Charles finder sted lørdag klokken 10:00, hvor mere end 2000 gæster er inviteret til Westminster Abbey for at overvære den historiske begivenhed.

Kong Charles skal krones med den såkaldte St. Edward’s Crown. En krone af solid guld, der vejer 2,2 kilo.

Dronning Camilla derimod skal krones med dronning Marys krone, der er lavet af sølv og guld og pyntet med intet mindre end 2,200 diamanter.

Og tærten? Ja, den serveres trods alt ikke i kirken, men i forbindelse med den såkaldte "Coronation Big Lunch", som dronning Camilla har været protektor for siden 2013.

Sponsoreret indhold