Kongelige19. juni 2023

Hede rygter om prins Christian og Chiara: Italiensk for begyndere

17-årige prins Christian sættes i forbindelse med den 18-årige italienske prinsesse Chiara, hvis familie er i opløsning
Prins Christian og prinsesse Chiara
Chiara ville helt tæt på Christian til ræs i Monaco.
 Foto: Instagram (Carolina de Bourbon)

LÆS OGSÅ: What? Har prins Christian en dobbeltgænger?

En uskyldig teenageflirt? Eller den spæde begyndelse på en romantisk alliance mellem et par af Europas fineste familier?

Der gættes i alverdens medier på, hvad der ligger bag mødet mellem danske prins Christian og italienske prinsesse Chiara Bourbon-To Sicilier. Det unge par traf forleden hinanden i Monaco. Akkompagneret af benzinlugt og brølende motorer i anledning af lilleputstatens årlige Formel 1-ræs lod de sig velvilligt fotografere.

Prinsesse Chiara
Hun er en køn pige – prinsesse Chiara.
 Foto: Ritzau Scanpix

De stod så tæt, at de må have mærket hinandens puls. 17-årige prins Christian virkede for en sjælden gangs skyld en smule genert, mens 18-årige prinsesse Chiara lyste op i et stort smil.

Prins Christian mødte op til racerløbet sammen med en flok danske venner, mens prinsesse Chiara fulgtes med sin et år ældre søster prinsesse Carolina.

Kronprinsesse Mary, prins Christian, prinsesse Isabella og kronprins Frederik
Meget tyder på, at Frederik og Mary bliver svigerforældre indenfor de nærmeste år. Christian og Isabella har begge alderen til at finde en kæreste.
 Foto: Hanne Juul

Perfekt match

Chiara og Christian er på papiret det perfekte match. De er jævnaldrende og er begge ved at uddanne sig. De ved hvordan man begår sig øverst i jetsethierarkiet, de interesserer sig begge for musik, film og sport (Chiaras familie er nærmest religiøse fans af fodboldklubben Napoli) og deres forældre kender hinanden godt.

Chiara er kvik, taler seks sprog flydende og har altid været to år yngre end sine klassekammerater. Hun er kreativ, går på dramaskole og spillede allerede i 2014 sammen med Nicole Kidman i filmen “Grace of Monaco”.

Prins Christian
Christian holder af at løbe. Chiara dyrker judo og tennis.
 Foto: Hanne Juul

Prinsessen lever det jetsetliv, som mange unge piger drømmer om. Hendes forældre har en stor lejlighed med udsigt til Eiffeltårnet i det parisiske ambassadekvarter. Desuden har familien en bolig i Monaco, og de er venner med prins Albert af Monaco. Når de er i England, bor de hos deres gode venner prins Michael af Kent og hans tyskfødte hustru.

Da Christians søskende Vincent og Josephine i 2014 blev døbt, var Chiara, hendes søster og forældrene, 60-årige prins Carlo (eller Charles) af Bourbon-To Sicilier og prinsesse Camilla, 52. blandt gæsterne. Ja, prins Carlo stod endda fadder for Josephine.

Prinsesse Chiara, prins Charles de Bourbon des Deux-Siciles, prinsesse Camilla de Bourbon des Deux-Siciles og prinsesse Carolina
Da Mary og Frederiks tvillinger blev døbt, var familien Bourbon-To Sicilier i København og Carlo stod fadder for Josephine.
 Foto: Lars H. Laursen

Morfar dømt for bestikkelse

Chiaras familie regerede fra 1734 til 1861 over den sydlige del af Italien og Sicilien, men nu har efterkommerne kun titlerne at støtte sig til.

Flere skandaler hænger som sorte skyer over Chiaras familie. Prinsessens nu afdøde morfar Camillo Crociani blev i 70’erne styrtende rig takket være bestikkelse fra den amerikanske fly- og våbenproducent Lockheed. Han blev idømt en stor bøde og fængsel i to år og fire måneder. Men han flygtede ud af Italien i helikopter og afsonede derfor aldrig sin straf. Camillo Crociani levede resten af sine dage i Mexico. I 1980 døde han af kræft – kun 59 år gammel.

Camillo Crociani og Edy Vessel
Prinsesse Chiaras morfar Camillo Crociani blev idømt fængsel for bestikkelse, men han flygtede til Mexico. Her ses han med Chiaras mormor og filmstjerne Edy Vessel.
 Foto: Ritzau Scanpix

Camillo Crociani var gift flere gange. Da han døde var han gift med filmstjernen Edy Vessel, som han fik Camilla og den to år yngre Christiana med.

Slås om familieformue

Edy Vessel Crociani, som i dag er 82 år, var besat af, at hendes døtre skulle giftes med prinser. Og det lykkedes.

Camilla – altså Chiaras mor – giftede sig med prins Carlo, og Christiana med prins Bante Boncompagni Ludovisi. Det sidste ægteskab holdt kun fire måneder og Christiana har lige siden bebrejdet sin mor, at hun blev presset ind i giftermålet.

Prinsesse Chiara, prinsesse Camilla de Bourbon des Deux-Siciles, prins Charles de Bourbon des Deux-Siciles og prinsesse Carolina
Den italienske Bourbon-To Sicilier-familie vækker opsigt. Fra venstre Chiara, Camilla, Carlo og Carolina.
 Foto: Ritzau Scanpix

De seneste 13 år har en familiekrig om Crocianis milliardformue smadret forholdet mellem Chiaras mor Camilla og mosteren Christiana. Da værdier for mere end 800 mio. kr. – bl.a. smykker og et 400 mio. kr. dyrt maleri af Paul Gauguin – pludselig forsvandt fra et depot, der var tilegnet søstrene, anlagde Christiana sag mod sin søster. Hun mente, at klenodierne var havnet hos Camilla. I retten i Jersey afviste Camilla at afsløre, hvor formuen befinder sig – og hun blev derfor idømt en stor bøde og appellerede sagen til en højere retsinstans.

Prins Christian vil næppe kunne fungere som problemløser i prinsesse Chiaras familie. Der er rod nok i hans egen.

Prinsesse Carolina og prinsesse Chiara
Prinsesse Carolina og prinsesse Chiara er hinandens fortrolige.
 Foto: Ritzau Scanpix

Sponsoreret indhold