Nyheder19. juni 2023

Britisk milliardær blandt passagerne på forsvunden ubåd: Under 72 timers ilt tilbage

Den britiske milliardær Hamish Harding er efter alt at dømme en af de fem ombordværende turister på den forsvundne ubåd, hvor ilten slipper op inden for få dage
OceanGates ubåd er forsvundet i Atlanterhavet.
OceanGates ubåd er forsvundet i Atlanterhavet.
 Foto: Bill Sikes/AP/Ritzau Scanpix

Et kapløb mod tiden udspiller sig lige nu i Atlanterhavet, hvor en ubåd med turister, som søndag drog ud på ekspedition for at se vraget af det ikoniske skib Titanic, er forsvundet.

Tidligere i dag bekræftede det private firma OceanGate Expeditions, som ejer ubåden, i følge Daily Mail, at der er fem personer ombord på det forsvundne fartøj.

Håbet om at finde de fem passagerer i live svinder time for time. I følge den amerikanske kystvagt, som leder eftersøgningen, var der kort efter middag kun 72 timers ilt tilbage.

Uret tikker med andre ord.

En af de fem personer ombord menes at være den britiske milliardær Hamish Harding.

Hamish Harding er pilot, forretningsmand, eventyrer og milliardær. Han og fire andre forsvandt med Titanic-ubåden søndag. 
Hamish Harding er pilot, forretningsmand, eventyrer og milliardær. Han og fire andre forsvandt med Titanic-ubåden søndag.
 Foto: MEGA

I går, søndag, postede han således et opslag på Instagram, hvor han berettede, at han var stolt af endelig at kunne fortælle, at han skulle med OceanGate Expeditions på mission.

Han skrev desuden, at der efter en historisk hård vinter i Newfoundland endelig var opstået et vindue, hvori de kunne drage afsted på ekspeditionen.

I opslaget skriver han desuden, at holdet ombord på ubåden består af legendariske eventyrer, hvoraf nogle af dem har foretaget mere end 30 dyk ned til Titanics vrag siden 1980'erne.

Turene ned til vraget af verdens mest berømte skibsvrag, som OceanGate Expeditions sælger, koster en kvart million dollar. Det svarer til 1,7 millioner kroner.

Det fremgår ifølge BBC af selskabets hjemmeside.

Den type ekspeditioner varer i alt otte dage og inkluderer et dyk ned til "Titanic", der ligger på 3800 meters dybde.

Turen ned til havbunden og op igen tager angiveligt omkring otte timer hver vej, skriver BBC.

"Titanic" sank i april 1912, da det stødte på et isbjerg under sin jomfrurejse.

Dengang var det verdens største passagerskib.

Af de 2200 passagerer og besætningsmedlemmer, der var om bord, døde over 1500.

Vraget ligger nu på 3800 meters dybde i Atlanterhavet, omkring 690 kilometer sydsydøst for Newfoundland i Canada.

Vraget blev lokaliseret på havets bund i 1985.

Flere videnskabelige ekspeditioner har været ved "Titanic" siden da.

Inden for de seneste år er det også blevet muligt for turister at blive sænket ned i en særligt bygget ubåd og se vraget.

Sponsoreret indhold