Krimi21. juni 2023

Angels mor fik uhyggelig mavefornemmelse: Der var noget HELT galt med datterens kæreste

22-årige Angel Lynn blev svært hjerneskadet, da hun forsøgte at flygte fra sin voldelige kæreste. Hendes mor har afsløret, hvornår hun vidste den var hel gal
Angel Lynn blev svært hjerneskadet, da hun forsøgte at flygte fra sin voldelige og kontrollerende kæreste
Angel Lynn blev svært hjerneskadet, da hun forsøgte at flygte fra sin voldelige og kontrollerende kæreste
 Foto: Privat

Angel Linns liv tog en fatal drejning, da hun blev kæreste med Chay Bowchill. Den unge mand virkede til at starte med som sød og omsorgsfuld, men med tiden gik sandheden op for hende.

Han var både ond, kontrollerende og voldelig.

Og det endte helt galt, da hun forsøgte at flygte fra ham. Under flugten blev hun slynget ud af en bil i høj fart. Den unge kvinde blev efterladt med gruopvækkende og livsændrende hjerneskader.

I en ny dokumentar fortæller moren til den 22-årige kvinde, hvad hun tænkte om Chay Bowchill til at starte med.

- Jeg kunne faktisk aldrig lide ham - vi klikkede ikke, siger 48-årige Nikki.

Sådan ser Angel ud i dag 
Sådan ser Angel ud i dag
 Foto: TV 2 Danmark

- Jeg havde ingen ide om, hvem han var og hvor han var fra. Jeg kunne sagtens se, hvad han så i hende, men havde absolut ingen ide, om hvorfor hun kunne lide ham.

Chay havde systematisk udsat Angel for overgreb - både psykisk og fysisk. Han kontrollerede, hvad hun lavede, hvor hun tog hen, og hvad hun havde på.

Parret begyndte at se hinanden i 2019, men det var først i midten af 2020, at Nikki begyndte at lægge mærke til, at hendes datter havde ændret sig.

- Jeg lagde bare aldrig to og to samme. Angel var bare ikke sig selv; før gik hun for eksempel kun ud med håret sat, med makeup på og i tøjet.

- Pludselig var hun iført løst trænningstøj og havde ikke gjort noget ud af sit hår eller lagt makeup. Intet galt i det, men det var en ændring.

Moren lægger også vægt på, at Angel begyndte at bruge mindre tid med sine venner.

Chay Bowskills frygtelige kidnapning af hans ekskæreste blev fanget på overvågningskamera. Her kan man se ham jagte Angel Lynn, inden han tager fat om hende og slæber hende med ind i en hvid varevogn.

Et sandt drama udspillede sig her, der kulminerede, da Angel blev slynget ud af bilen, mens den kørte 90 kilometer i timen. Det var her Angel blev efterladt med livsændrende hjerneskader.

Angels mor og far fik indledningsvist at vide, at deres datter ikke ville overleve overfaldet. Men den unge kvinde har siden modbevist lægernes dom over hende.

Den unge kvinde har endda taget sine første skridt.

- Alt Angel bestemmer sig for, klarer hun.

Angel kommunikere igennem en Ipad. Her kan hun også spille kryds og bolle med sin mor
Angel kommunikere igennem en Ipad. Her kan hun også spille kryds og bolle med sin mor
 Foto: TV 2 Danmark

Den unge kvinde kan ikke tale, men kan kommunikere med hjælp fra en Ipad. Via den har hun fortalt sin mor, at hun godt kunne tænke sig en "grå Audi". Ligesom hun også kan bruge sine tommelfingre til at sige enten "ja" eller "nej".

Hun kan også fortælle sine foræædre, at hun elsker dem ved at bruge tegnesprog.

- Hun kan måske ikke tale, men min Angel er der.

- Man kan se det i hendes øjne. Hvis der er noget, hun synes er sjovt, så siger hun en lyd og hendes skuldre løfter sig.

Chay Bowchill blev idømt syv og et halvt års fængsel for kidnapning, tvang og kontrollerende opførsel.

Sponsoreret indhold