Efter Lauritz’ konkurs: Det skal du gøre, hvis du har penge til gode

Det har luret i et par uger, efter at Lauritz.com i slutningen af juni kom under rekonstruktion, og i dag er det så sket.
Virksomheden skylder ifølge Finans sine kunder over 50 millioner kroner, men ifølge Mads Reinholdt, der er direktør hos Forbrugerrådet Tænk, kan det blive svært for folk, der har penge til gode, at få deres værdier igen.
– Det er mange penge, Lauritz skylder. Nu går kurator i gang med at gøre konkursboet op, men kunderne kommer bagerst i køen, når værdierne skal deles ud. Min vurdering, baseret på det vi ved, er, at det sort ud.
Lauritz.com har i en pressemeddelelse, som er sendt i dag, forklaret sine kunder, at man foreløbig ikke behøver at gøre noget, uanset om man er sælger eller køber.
Men det er Mads Reinholdt ikke helt enig i.
I stedet mener man, at man bør dokumentere al dialog man har haft med Lauritz.com og sende til konkursboet.
Allerbedste scenarie for kunderne er imidlertid, hvis det kan påvises, at virksomheden har handlet uansvarligt i tiden op til konkursen.
– Har ejerne handlet uansvarligt, kan det være, at de kommer til at hæfte personligt. Det må man juridisk få afprøvet i en videre proces, siger direktøren.
Allerede den 31. maj gik Forbrugerrådet Tænk ud og frarådede al handel med Lauritz.com. Det skete efter flere møgsager, hvor kunder var blevet forsømt betaling af auktionshuset.
Knap halvanden måned senere ligner det ikke en anbefaling, som Mads Reinholdt fortryder, at man gav sine medlemmer.
– Det er vores vurdering, at det er kørt for langt ud. 50 millioner kroner er rigtig meget, så man burde have stoppet sin praksis noget før, siger direktøren for Forbrugerrådet Tænk.
Lauritz.com's samlede gæld er på 148,6 millioner kroner. Det er virksomhedens egen forventning, at alle berørte kunder vil blive kontaktet i løbet af to til fire uger.