Dine penge31. juli 2023

Elite Købmand får sjette sure smiley på stribe – er meldt til politiet

Fødevarestyrelsen fandt 25 varer, der havde overskredet "bedst-før-datoen" hos Elite Købmand
Elite Købmand på Frederikssundsvej 67 har fået seks sure smileyer i træk.
Elite Købmand på Frederikssundsvej 67 har fået seks sure smileyer i træk.
 Foto: Google Streetview

Det vil være synd at sige, at der er styr på rengøringen hos kiosken Elite Købmand.

Da Fødevarestyrelsen var forbi kiosken på Frederikssundsvej 67 i Københavns Nordvestkvarter, blev det til den sjette sure smiley siden marts.

Det tyder derfor ikke på, at rengøringen er topprioritet hos Elite Købmand, og det har betydet, at Fødevarestyrelsen har meldt kiosken til politiet.

"2 hvide dobbeltkøleskabe med en massiv mængde sodavand ses der ansamlinger af støv, snavs og skimmel under hylderne, på sider af køleskabet ved siden af hylder, ses der striber af snavs", står det blandt andet i kontrolrapporten fra 19. juli.

Ikke nok med at rengøringen var tvivlsom, så fandt Fødevarestyrelsen også 25 forskellige varer, der havde overskredet "bedst-før-datoen".

Det var varer som chokolade, kager, morgenmadsprodukter, chips, mælkeprodukter og konserves.

"Disse er ikke adskilt fra andre varer med længere holdbarhed, og der er ikke nogen angivelse af, at varerne er udbudt til salg efter bedst før dato", står der i rapporten.

På grund af den dårlige stime som Elite Købmand er inde i, giver det Fødevarestyrelsen mulighed for at tage skærpede sanktioner i brug, og der kommer endnu et kontrolbesøg, som kiosken selv skal betale for.

Sponsoreret indhold