Sport12. august 2023

Nikolai Terteryan græd af glæde efter OL-billetten var i hus: - Det var min fars store drøm

I slutningen af juni sikrede Nikolai Terteryan sig en historisk OL-billet ved European Games. En billet der skabte glæde, gråd og mere gåpåmod hos hele boksefamilien Terteryan
Der løber bokseblod igennem Terteryan-familiens blodårer. Derfor betød det også ekstra meget for Nikolai Terteryan, da han sikrede OL-billetten til Paris 2024.
Der løber bokseblod igennem Terteryan-familiens blodårer. Derfor betød det også ekstra meget for Nikolai Terteryan, da han sikrede OL-billetten til Paris 2024.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Danmark er repræsenteret i boksning ved OL for første gang i 12 år, når OL finder sted i Paris næste sommer.

Dette er takket være den 22-årige amatørbokser Nikolai Terteryan, der ved European Games i juni og juli skulle vinde sin kvartfinale for at få OL-billetten i hus.

Kvartfinalen blev vundet og sidenhen endte det også med en sejr i både semifinalen og finalen.

Den allerede yderst succesfulde bokser har gæstet SE og HØR sportpodcasten ”Af banen”.

Her sætter han flere ord på følelserne under European Games, hvor både venner og familie var på plads på tribunen.

- Da jeg gik ned fra ringen, var jeg bare glad. Men jeg tror, at fem meter længere henne kom der lige pludselig en bombe af følelser. Jeg kunne ikke styre det. Jeg græd bare. Jeg bliver næsten følsom nu bare ved at tænke over det, siger han i ”Af banen”.

Til de mindre boksekyndige læsere er det værd at nævne, at hele Terteryan-familien er vilde med boksning. Far Tigran boksede blandt andet EM i 1996 i Vejle.

Det var efter EM, at Tigran Terteryan valgte at hoppe af toget - for at undgå værnepligt i Armenien - og i stedet blive i Danmark. Sidenhen kom konen og sønnen Marsel til Vejle.

Efterfølgende fik forældrene Terteryan Mike og tvillingerne Nikolai og Sebastian i Danmark.

I 2020 døde Tigran Terteryan alt for tidligt. Nikolai Terteryan er dog ikke i tvivl om, at Tigran har fulgt med deroppefra, imens OL-billetten kom i hus.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at det var min fars store drøm. Han ville i hvert fald være sindssygt glad (for Nikolais OL-billet, red.). Det er hans egen søn. Hans eget kød og blod som har gjort det som meget få har gjort, fortæller Nikolai Terteryan, som også nævner stoltheden fra resten af familien.

- Og alle de gange min mor har kørt mig til træning. Min bror har ofret sig for, at jeg kan bokse 71 kilo. Det er alle de ting, så generelt bare stoltheden for mig og hele min familie.

I ”Af banen” sætter Nikolai Terteryan netop også ord på, hvordan tvillingebror Sebastian har ofret sig for, at Nikolai i sidste ende kunne stå med en OL-billet. Han kommer også ind på, hvordan hele afpresningssagen med Lars Kolstrup Kristensen og Michael Ørholst, hvor en OL-plads længe hang i en tynd tråd, påvirkede dem.

Sponsoreret indhold