Sport25. august 2023

Trodsede kritikerne: Derfor tog Viktor Axelsen til Dubai

Det faldt ikke i god jord, da den forsvarende verdensmester forlod træningsbanerne i Brøndby og skiftede dem ud med Dubais luksuriøse faciliteter
Samværet med familien betyder meget for Viktor Axelsen.
Samværet med familien betyder meget for Viktor Axelsen.
 Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

I 2021 - kort efter OL-guldtriumfen - rykkede Viktor Axelsen teltpælene op og tog familien med til Dubai, hvor han i dag bor sammen med hustruen Natalia og parrets to børn 2-årige Vega og lille Aya på et år.

Her nyder Axelsen godt af træningsfaciliteterne i NAS Sports Complex, når han ikke rejser verden rundt for at spille store turneringer.

Men i jagten på at optimere sin træning, blev Viktor Axelsen mødt af så stor modstand, at han kom til at tvivle på sin beslutning.

Kritikerne mente, at Axelsen blæste på både dansk badminton og ikke mindst menneskerettighederne. Som et produkt af dansk talentarbejde og et forbillede for en generation af unge, så flytter man ikke til et skattely i en diktaturstat. Så er man ikke et godt forbillede, lød kritikken.

To sider

Axelsen var af en anden opfattelse. Det var ikke et spørgsmål om økonomisk gevinst, om end det var en kærkommen bonus. I 2021 forklarede han i et længere opslag på Facebook, at der var tre specifikke grunde til, at flytningen var nødvendig.

1. Kortere rejsetid. "Basen giver mig markant kortere rejsetid og bedre restitution, når vi rejser så meget til Asien."

2. Helbreddet. "Min astma og høfeber nedsætter min lungekapacitet 15-20 procent, når sommeren er værst i Danmark. Jeg har i mange år ledt efter en måde at undgå det på, så jeg kan træne optimalt."

3. Familien først. "Den kortere rejsetid giver mig bedre mulighed for at bruge mere tid med Natalia og Vega", forklarede han.

Ingen fortrydelser

Selvom kritikken tvang badmintonstjernen til at forsvare sit valg, har han ikke fortrudt beslutningen.

- Det var en chance at tage, og jeg satte alt på spil, da jeg gjorde det.

- Jeg gjorde det ud fra et sportsligt perspektiv og med fokus på det familiære. Selvfølgelig var der også et økonomisk incitament, der gør sådan et setup her muligt, men det handlede om at skabe de perfekte rammer, og det er selvfølgelig fantastisk, at det har vist sig at være en succes, sagde Axelsen til Ekstra Bladet i september 2022.

Sponsoreret indhold