Krimi28. august 2023

Politiet efter lørdagens drab: Konflikt mellem Hells Angels og LTF

Politiet vurderer nu i et nyt konfliktnotat, at der er udbrudt bandekonflikt mellem rockergrupperingen Hells Angels og den forbudte bande Loyal To Familia
Lørdag affyrede to mænd adskillige skud på Pusher Street på Christiania. Fem personer blev ramt i forbindelse med angrebet, hvor et 30-årige HA-prøvemedlem afgik ved døden.
Lørdag affyrede to mænd adskillige skud på Pusher Street på Christiania. Fem personer blev ramt i forbindelse med angrebet, hvor et 30-årige HA-prøvemedlem afgik ved døden.
 Foto: Anthon Unger/Her&nu/Ritzau Scanpix

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til Patrick@seoghoer.dk

Lørdagens koldblodige drab på Christiania er ifølge politiet starten på en konflikt.

Det vurderer politiets National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), der har udarbejdet et såkaldt konfliktnotat.

Konfliktnotatet er blevet udfærdiget efter lørdagens drab på et 30-årigt Hells Angels-prøvemedlem

Drabet fandt sted på den verdenskendte hashgade Pusher Street ved bygningen Stjerneskibet, som ligger godt og vel i midten af "gaden", som den hedder blandt de lokale.

NSK monitorerer systematisk de danske rocker- og bandegrupperinger og følger nøje udviklingen i det lukkede miljø. NSK skriver i deres konfliktnotat:

'På baggrund af denne konfliktmonitering er det NSK’s vurdering, at der aktuelt verserer en voldelig konflikt mellem på den ene side grupperingen LTF Loyal to Familia BGP mod på den anden side grupperingen Hells Angels MC'.

'Det er desuden NSK’s vurdering, at LTF Loyal to Familia BGP og Hells Angels MC som led i konflik-ten har anvendt skydevåben eller våben eller eksplosivstoffer, som på grund af deres særdeles far-lige karakter er egnet til at forvolde betydelig skade, eller har begået brandstiftelse omfattet af straf-felovens § 180.'

Koldblodigt og målrettet drab

Ifølge politiet var lørdagens drab målrettet den 30-årige mand, der mistede livet i forbindelse med skyderiet. Politiet har bekræftet, at der er tale om en mand med relation til rocker og bande-grupperinger.

Ifølge SE og HØR's oplysninger er der tale om et 30-årigt HA-prøvemedlem, som tidligere har været en del af den nu nedlagte NNV-bande (Nørrebro Nordvest red.).

Det 30-årige prøvemedlem opholdt sig ude foran Stjerneskibet.

Her blev der affyret flere skud, som ramte fire tilfældige personer, men den 30-årige flygtede ind i Stjerneskibet. Gerningsmændene fulgte efter og ramte ifølge politiet offeret med hele seks skud.

Den 30-årige mand blev senere erklæret død på Rigshospitalet.

Eftet drabet anholdt politiet to mistænkte gerningsmænd - hvoraf den ene, en 18-årig teenager, blev fremstillet i grundlovsforhør søndag, sigtet for drab og drabsforsøg - mens den anden er blevet løsladt, da politiet har klarlagt, at han ikke har noget med drabet at gøre.

Den 18-årige er sigtet for i forening med flere uidentificerede medgerningsmænd at have dræbt Hells Angels-prøvemedlemmet på Christiania, ligesom han sigtes for at have medvirket til drabsforsøg på to mænd og to kvinder, der tilfældigvis opholdt sig tæt ved skyderiet.

Det fremgår desuden af sigtelsen, at den unge mand, der har anden etnisk baggrund end dansk, er sigtet for at have medvirket til at planlægge og koordinere drabet i perioden fra 24. august og frem til 26. august.

Teenageren nægter sig skyldig i de alvorlige anklager.

Han blev dog varetægtsfængslet i foreløbigt 25 dage, besluttede dommeren ved slutningen af retsmødet. Den beslutning er blevet kæret til landsretten af den 18-åriges forsvarer.

Efterlyser to gerningsmænd

De to maskerede gerningsmænd ankom til Christiania på to Mate-elcykler, som de ligeledes forlod fristaden på.

Ifølge politiet flygtede de to mistænkte mænd efterfølgende på elcyklerne i retning mod Langebro.

Politiet har nu indledt en intensiv jagt efter de to medgerningsmænd.

Sponsoreret indhold