Kendte5. oktober 2023

Ærlig Liv Martine: Har fået endnu en kronisk sygdom

”Den store bagedyst”-vinderen Liv Martine fortæller ærligt om sit sygdomsforløb med type 1 diabetes og afslører samtidig, at hun har fået endnu en kronisk sygdom til samlingen
Liv Martine fortæller nu, at hun har mere end en kronisk sygdom.
Liv Martine fortæller nu, at hun har mere end en kronisk sygdom.
 Foto: Gregers Overvad

Mange kendte mennesker har en podcast, hvor de fortæller om deres liv, deres hverdag og deres op- og nedture.

Den nordjyske bagedystdarling Liv Martine er ingen undtagelse. Hun har nemlig sammen med sin "Mutti" lavet podcasten ”Samtaler fra en hesteryg”, hvor de to kvinder hver uge vender verden, mens de rider en tur.

Og denne uges afsnit er en af de mest personlige og knap så opløftende emner, de to berører. Nemlig Livs sygdomsforløb, hvor hun efter at have vundet DR-programmet ”Den store bagedyst” fik sit livs chok, da hun fik konstateret type 1 diabetes.

Nu er hun fuldtidskagekone. Liv Martine Hansen efter "Den store bagedyst".
Liv Martine og familien har altid haft en stor kærlighed for heste. Nu har de lavet en podcast, hvor hestene også er en stor del af det.
 Foto: Axel Søgaard

Men nu kan hun altså dele, at det ikke er det eneste, iværksætteren går og kæmper med. Efter et opkald fra hendes læge, har hun nemlig fundet ud af, at hun også døjer med den kroniske tilstand for lavt stofskifte.

Det er dog ikke tårer men nærmere grin, der kommer frem i dagens afsnit, selv om emnet ikke er det sjoveste.

– Jeg ved ikke, hvorfor jeg griner. Den virker heller ikke. Så nu har jeg en bugspytkirtel der ikke virker og en skjoldbruskkirtel, der ikke virker. Det der med kirtler, de er bare ikke med mig, fortæller hun, mens hun indimellem griner.

Der var tegn

Hun spurgte sin læge, om den nye kroniske sygdom var farlig. Det blev dog forsikret, at den ikke var. Liv skal blot sørge for at tage en pille om dagen resten af sit liv mod sygdommen.

– Jeg er bare sådan ”nå, det skal jeg så også”. En gang om dagen skal jeg æde en pille om dagen.

Bagedarlingen havde godt bemærket, at hun ikke sov om natten, og hun havde det anderledes end hun plejede, men hun havde tænkt det måske kunne være stress, selv om der var nogle indikationer, der gjorde, at det ikke virkede rigtigt.

For eksempel kunne hun i hovedet ikke mærke, hun var stresset, men hendes krop føltes sådan. Derudover havde hun i et stykke tid døjet med halsbrand uden at kunne finde ud af hvorfor.

Vil ikke græde

Det kunne en læge så forklare hvorfor, og efter den ellers ikke for sjove besked, besluttede influenceren sig for, at hun helst ville se positivt på tingene og tænke, at en enkelt pille om dagen ikke er det værste, der kunne ske.

– Helt seriøst mor, jeg orker ikke at græde, siger hun i podcasten, hvorefter de begge begynder at grine.

SE og HØR har kontaktet Liv Martine for at få en kommentar, men hun er ikke vendt tilbage i skrivende stund.

Sponsoreret indhold