Sport6. oktober 2023

Ydmygelsen er total: Holger Rune taber til verdens nummer 122

Holger Rune blev ydmyget 0-6, 2-6 af Brandon Nakashima
Tennis – ATP Masters 1000 – Shanghai Masters – Qizhong Forest Sports City Arena, Shanghai, China – October 6, 2023 Denmark's Holger Rune reacts during his Round of 64 match against Brandon Nakashima of the U.S. REUTERS/Aly Song
Holger Rune var frustreret, da han tabte til Brandon Nakashima i to sæt ved Shanghai Open.
 Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix

Holger Rune er færdig i Masters 1000-turneringen i Shanghai efter blot en kamp.

Efter at have været oversidder i første runde tabte han sin kamp i anden runde med et brag mod verdens nummer 122, Brandon Nakashima fra USA.

Runes præstation var langt under niveau, han virkede fraværende, og som kampen skred frem, brugte han flest kræfter på at brokke sig over det ene og andet.

På lidt mere end en time vandt Nakashima med cifrene 6-0, 6-2.

I et mareridtsagtigt første sæt afværgede Rune med møje og besvær fem breakbolde i sine to første servepartier, men kunne ikke forhindre Nakashima i hurtigt at komme på 3-0.

En smilende og nærmest opgivende Rune fik en pause på grund af et problem, der ikke blev beskrevet nærmere, på arenaen, men pausen ændrede ikke på noget.

En frustreret Rune tabte på kun omkring 20 minutters effektiv spilletid første sæt 0-6 efter at have lavet blandt andet 14 uprovokerede fejl mod den langt mere aggressive og skarpe amerikaner.

Rune kom på tavlen ved at serve sig på 1-0, men det var ikke tegn på et vendepunkt.

Efter at have misbrugt sin første breakbold i kampen blev Rune brudt til 1-2, og rasende hamrede han bolden ud af stadion og brokkede sig til dommeren.

Rune blev også brudt til 1-4, og selv om han udsatte nederlaget en smule ved at overleve matchbolde, kørte amerikaneren sejren hjem på sin tredje matchbold.

20-årige Rune kommer fra en meget svær periode med mange nederlag, blandt andet på grund af en skadet ryg.

Det lod dog ikke til at være fysikken, der var Runes problem fredag. Han modtog ikke behandling og så heller ikke hæmmet ud.

Medregnet alle turneringer har Rune tabt ni af sine seneste ti kampe, og han risikerer at dumpe flere placeringer ned på verdensranglisten i løbet af Shanghai Masters. På liveranglisten ligger han aktuelt nummer fem.

De næste uger har han desuden mange point at forsvare, fordi han i slutningen af sæsonen sidste år leverede en række af karrierens største resultater. Blandt andet vandt han Paris Masters.

Sponsoreret indhold