Reality9. oktober 2023

Amalie mistede modet i ”Flokken”: – Jeg tænkte bare, nu bliver jeg den dumme blondine

Det er svært at holde modet højt, når man er helt alene i ødemarken, og mørket falder på. Det måtte Amalie Slinger sande i første afsnit af "Flokken"
Amalie Slinger kom under gevaldigt pres i første afsnit af "Flokken". 
Amalie Slinger kom under gevaldigt pres i første afsnit af "Flokken".
 Foto: TV 2/Lotta Lemche, Privat

Det begyndte rigtig godt. Humøret var højt og modet ligeså, da 26-årige Amalie Slinger blev sat af i den bulgarske vildmark i første afsnit af TV 2-programmet ”Flokken”.

Da hun ville knække en gren, faldt hun oveni sin konstruktion, som senere blev til et shelter, og slog sig. Og så knækkede filmen.

– Jeg vil sige, det var vildt grænseoverskridende i det hele taget, så inde i mig var jeg max presset fra sekundet, jeg blev sat ud. Men jeg tænkte: ”Det skal nok gå” og holdt modet oppe, fortæller hun til SE og HØR.

Men så meldte de negative tanker sig og fik ja-hatten til at flyve langt væk.

– Jeg kom til at tænke på, at jeg ville blive klippet sådan sammen, at jeg kom til at fremstå som den dumme blondine, så det var mine egne tanker, der fik mig til at miste modet, erkender hun.

Da Amalie faldt, blev hun overrasket over, hvor hurtigt hun kommer til skade, og det gik op for hende, at farerne lurede i hver en kringelkrog i den bulgarske ødemark.

Det blev ikke bedre, da det gik op for hende, at hun ikke kunne sove i det shelter, hun havde fået stablet på benene, og at hun heller ikke kunne nå at bygge et nyt.

– Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle klare den ude i det skovområde helt alene. Der kunne komme nogen eller et dyr osv. – alle de tanker, som kvinder jo tænker i udsatte situationer. Det blev jeg stresset af i min krop, fortæller Amalie.

Om aftenen får hun kontakt til en af de andre deltagere, Semko, over walkie-talkie’en. Under samtalen bliver hun ked af, at hun havde været så hård ved sig selv og bliver opmærksom på, at hun ikke skal konkurrere så meget.

Da de landede i vildmarken, fik de en bog udleveret. I bogen stod der lidt informationer om fire af de andre deltagere.

Og det var nogle af de informationer, som fik Amalie til at skærpe sit konkurrencegen.

– Der står noget om Jan og Rebecca – de begge er toptrænede og dyrker sport fra morgen til aften. Så jeg tænkte, jeg er blevet sat ind som en total idiot. Jeg har jo ikke gjort noget som helst for at forberede mig, fortæller hun og tilføjer:

– Set i bakspejlet er jeg ked af mit mindset.

Trak stikket og tog i ødemarken

Amalie var ikke i tvivl, da hun så, at TV 2 søgte deltagere til et nyt tv-program, hvor man skulle klare sig i fysisk og psykisk udfordrende omgivelser.

For hun har altid været eventyrlysten og elsket at kaste sig ud i nye ting, hvor hun har kunnet udvikle sig som menneske.

Oveni var hendes hverdag blevet så hektisk med planer fra morgen til aften, at hun blev mere og mere stresset, og hun havde behov for at trække stikket. Og så havde hun dødsangst.

– Jeg har angst for at dø, og det blev rigtig slemt under Corona. Det havde sat sig i kroppen som fysiske symptomer, og jeg gik hele tiden til lægen for at tjekke, om noget var galt.

– Jeg følte ikke, jeg kunne gøre noget eller nyde det, jeg oplevede i mit liv, fordi mine tanker hele tiden kredsede om, hvorfor jeg har ondt i benet eller armen eller lignende.

Hun kunne pludselig heller ikke lide at flyve, selv om hun aldrig tidligere havde lidt af flyskræk. Frygten for at opholde sig for langt væk fra et hospital oversteg også lysten til at tage på ferie.

– Så da jeg så det opslag med ”Flokken”, tænkte jeg, at jeg fik noget af alt det, jeg godt kunne lide. Jeg kunne godt lide tanken om at presse mig selv ud i ting, hvor jeg udfordrede mig selv, siger Amalie og fortsætter:

– Det ville være nemt at give op, hvis jeg selv gjorde det, men konkurrenceelementet gjorde, at jeg ikke bare kastede håndklædet i ringen, når det blev for svært.

Indtil videre synes Amalie, at hun fremstår som den dumme blondine, men hun håber, hun beviser, at der er flere krummer i hende, som udfordringen skrider frem.

Undrede du dig over, hvorfor deltagerne var klædt lidt for fint på til en overlevelsestur, kan du læse årsagen lige her.

Sponsoreret indhold