Reality11. oktober 2023

Natascha Linea kommer IKKE hjem: – De danske myndigheder tvangsfjerner børn for nemt

Natascha Linea har ingen planer om at vende hjem til Danmark, for hun synes, at de danske myndigheder fjerner børn alt for let – og hun er bange for, at de vil tage hendes tvillinger
Natascha Linea har haft nogle særdeles turbulente år. 
Natascha Linea har haft nogle særdeles turbulente år.
 Foto: Kaspar Wenstrup

LÆS OGSÅ: Natascha Linea bekræfter: Ja, min Instagram er væk, men årsagen er ikke, hvad du tror

Hun har boet i både Odense, på Lolland og på Mors.

Og i slutningen af marts hev Natascha Linea så endnu en gang teltpælene op og flyttede. Denne gang gik turen til Tyskland, og det var der en helt særlig årsag til.

Den unge mor frygtede slet og ret, at de danske myndigheder ville fjerne hendes to sønner Miso og Novah.

– Jeg tog til Tyskland, fordi de ville tage mine børn. Det ved min sagsbehandler også godt, fortæller Natascha Linea til SE og HØR.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-10/20190731-pg-natascha-linea-0312.jpeg
Natascha Linea har haft nogle særdeles turbulente år.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Flugten til Tyskland fik dog modsat effekt. For der gik ikke mere end en måned, før begge børn blev fjernet. Siden har den unge mor kun set sønnerne hver tredje under overvågede besøg.

– Det passer mig fint, at besøgene er overvågede. Det er faktisk rart, for så kan de se, at jeg kan finde ud af det, siger Natascha Linea og tilføjer:

– Den eneste forklaring jeg har fået på drengene, er mistrivsel. Det er den eneste forklaring. Men jeg har ikke fået en forklaring på, hvorfor de mener, der er mistrivsel. Min advokat og min tyske sagsbehandler forstår det heller ikke, siger Natascha Linea.

– Nogle vil måske mene, at dét med at du flytter så meget, giver ustabilitet, og at det er et no-no i et barns liv?

– Men det er ikke anbringelsesgrund. Og Novas skole skriver, han trivedes i skolen. Skolen kunne ikke se nogen grund til, at de skulle anbringes, og tyskerne siger også kun positive ting om mine tvillinger, siger Natascha Linea.

Et foto fra 2017 viser Natascha Linea med datteren Lia. I dag bor Lia hos sin far Bent og hans nye familie. Her trives hun.
Et foto fra 2017 viser Natascha Linea med datteren Lia. I dag bor Lia hos sin far Bent og hans nye familie. Her trives hun.
 Foto: Aller Media

I dag er begge sønner hos plejefamilier. Natascha Linea har intet ondt at sige om plejefamilierne, men hun ved, at især Novah har det svært. Han trives nemlig ikke i sin nye skole, hvor han går i 1. klasse.

– Han går praktisktalt ikke i skole. Skolen er for stor, der er for mange. Uden at være kold og kynisk var jeg godt klar over, at det ville gå galt, da jeg hørte, at det var den skole. Den er uoverskuelig, der er for meget larm og for mange indtryk, forklarer Natascha Linea.

Hun er derfor overbevist om, at de danske myndigheder handlede forkert, da de tvangsfjernede hendes sønner. Og derfor har hun IKKE i sinde at vende hjem til Danmark.

– Jeg kan forstå på Reddit, at de rigtig gerne vil have, at mine tvillinger bliver anbragt, men det bliver de ikke. Tyskerne har en helt anden måde at behandle børnesager på, siger Natascha Linea og tilføjer:

– Jeg elsker at være her!

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-10/20230531-wen-natasha-linea-051.jpg
Natascha Linea har haft nogle særdeles turbulente år.
 Foto: Kaspar Wenstrup

I sit nye hjemland har hun fået nye veninder. Nogle er ligesom hende havnet i Tyskland, fordi de danske myndighederne havde dem i søgelyset. Og Natascha Linea har med egne ord ikke mødt nogle danske familier på flugt, der burde have fået fjernet sine børn.

– Jeg har ikke mødt forældre, der ikke burde have deres børn hernede. Jeg har mødt nogle med udfordringer, men ikke store nok til, at de ikke burde have deres børn. Måske meget unge, men slet ikke sådan, at de ikke kan varetage deres børn, forklarer Natascha Linea.

Hun er blevet kontaktet af andre, der overvejer at flytte til Tyskland for at slippe for myndighederne.

– Jeg vil gerne give råd, men jeg vil ikke råde folk til at stikke af. Jeg vil gerne fortælle, hvad jeg har gjort. Men det skal være op til dem, hvad de gør. Og så siger jeg til dem, at de lige meget hvad skal fortælle sandheden til de tyske myndigheder, siger Natascha Linea.

Hun er selv blevet rigtig glad for sit tyske liv. Sproget volder stadig lidt besvær, men det kommer, fastslår hun.

– Jeg er glad for at bo her, men det er træls, jeg ikke kan tage tvillingerne med til Danmark. Altså ikke for at bo, men bare på weekendtur. Men det kan jeg ikke, for servicelover gælder for alle, der er i Danmark. Og så kunne de finde på at tage mine tvillinger, siger Natascha Linea.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-10/20190731-pg-natascha-linea-0287.jpeg
Natascha Linea fotograferet tidligere med datteren Lia og sønnerne Novah og Miso. I dag bor ingen af dem hos hende.
 Foto: Peter Grosen

Hun synes generelt, at de danske myndighederne er alt for ivrige, når det kommer til at tvangsfjerne børn.

– Jeg har oplevet, at Danmark er meget hurtige til at dømme forældre og fjerne børnene.

– Men kan det ikke tænkes, at det er fordi, man ikke tager chancer med børn?

– Jo, men da Lia blev anbragt, satte det sig også i hende. Alle sagde, hun ikke skulle have været anbragt. Hun tog skade. Det kunne jeg se, da jeg fik Novah. For her gik det op for mig, at Lia slet ikke havde samme lyst til fysisk kontakt, da hun var lille. Og det var fordi, hun var blevet anbragt så meget, siger Natascha Linea.

– Men heldigvis virker det da til, at Lia trives i dag hos Bent?

Ja, men jeg siger bare, at anbringelser ikke altid er vejen frem. Jeg synes, Danmark bruger rigtig mange ressourcer på at fjerne børn, fordi der er sket noget tidligere.

– Man bliver vel også nødt til at fjerne et barn, før det går galt, hvis man har mistanke om, at det vil gå galt?

– Altså hvis man f.eks. har røget hash engang, og man ikke gør det mere, så skal man da ikke bruge det imod forældre? Det har jeg f.eks. oplevet. Jeg prøvede at ryge et par gange, før jeg fik Lia, og det brugte de imod mig dengang, siger Natascha Linea og tilføjer:

– Og sådan er det ikke i Tyskland. Der tager de ikke bare børn uden grund, så jeg bliver her.

Sponsoreret indhold