Krimi18. oktober 2023

Ét år efter Præstø-tragedien: De mange ubesvarede spørgsmål

For et år siden blev en 30-årig kvinde og hendes kun 11 måneder gamle datter fundet dræbt - det var kulminationen på 14 dages intensiv efterforskning af politiet
Idyllen er ikke til at tage fejl af - sådan var det bare ikke på Svanevej i Præst oktober sidste år, hvor en 49-årig mand dræbte sin kone og lille datter.
Idyllen er ikke til at tage fejl af - sådan var det bare ikke på Svanevej i Præstø oktober sidste år, hvor en 49-årig mand dræbte sin kone og lille datter.
 Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

18. oktober 2022 er en dato, som det meste af Præstøegnen Danmark aldrig glemmer.

Her blev en 30-årig kvinde og hendes knapt ét år gamle baby fundet dræbt i Næbskoven ved Præstø.

En uge forinden fik offentligheden første gang nys om, at der var noget helt galt. På en ellers normalt stille tirsdag var politiet og beredskabsstyelsen massivt til stede på den almindeligeligvis idylliske Svanevej i Præstø.

Natten igennem fortsatte betjente og politiets teknikere, som blandt andet var iklædt dna-dragter, med at arbejde på adressen i Præstø.

Dagen efter meldte politiet ud ud, at de havde fundet en 49-årig mand på stedet, som var afgået ved døden.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-17/20221013-mr-praesto-011.jpg
11. oktober 2022 blev den 49-årige mand fundet død herinde i villahuset på Svanevej.
 Foto: Mikael Rieck

Samtidig opfordrede de alle, som havde set kvinden og den lille pige i perioden 1. til 11 oktober, til at rette henvendelse til politiet.

For hvad var der blevet af de to savnede familiemedlemmer?

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-17/20221013-mr-praesto-005_preview.jpg
Politiet brugte blandt andet specieltuddannede lighunde til at søge efter kvinden og det lille barn på vandet.
 Foto: Mikael Rieck

Undersøgte skovområde

I forbindelse med eftersøgningen af kvinden og det lille barn, arbejdede politiet intensivt i området omkring huset på Svanevej.

Allerede den 14. oktober viste Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi stor interesse for et skovområde blot seks kilometer fra det idylliske hus, hvor den 30-årige mand blev fundet død.

Fire dage efter kom beskeden, som de fleste havde frygtet - to personer var fundet dræbt i Næbskoven ved Præstø. Senere bekræftede politiet, at der var tale om den 30-årige kvinde og hendes 11 måneder gamle baby.

Holdt sig for sig selv

Den lille familie var flyttet på Svanevej omkring et år før den 49-åriges utilgivelige handling.

Naboerne på den rolige villavej kendte heller ikke meget til parret. Ifølge naboerne holdt de sig for sig selv i den tid, de boede på vejen.

Men på baggrund af politiets omfattende efterforskning havde de klare indikationer på, at den 49-årige mand havde dræbt sin kone og lille pige, for derefter at tage livet af sig selv nogle dage senere.

HAR DU DET SVÆRT?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Ring til Livslinien på 70 201 201.

Livslinien har åbent året rundt fra 11-05.

- Selvom vi nu er sikre på hændelsesforløbet, så udestår der fortsat noget efterforskning i sagen. Men overordnet set betragter vi sagen som afsluttet, fortæller vicepolitiinspektør Rune Dahl Nilsson, der fungerede som efterforskningsleder på sagen.

På trods af de mange ubesvarede spørgsmål, ser det altså ikke ud til, at vi nogensinde får svar på, hvad der skete i Præstø, da den 49-årige mand valgte at begå den ultimative og utilgivelige handling.

Præstø-tragedien

Sponsoreret indhold