Kendte25. oktober 2023

Jes Dorph-Petersen tænker på selvmord i sine drømme

Fyringen og omtalen af tv-værtens MeToo-sag sidder stadig dybt i journalisten efter tre år
Jes Dorph-Petersen
Det har ikke været nemt at være Jes Dorph-Petersen, siden han i 2020 blev fyret fra skærmen for nogle beskyldninger, der var næsten 20 år gamle.
 Foto: Jesper Sunesen

I tre årtier var Jes Dorph-Petersen blandt de mest profilerede TV 2-ansigter, men i december 2020 sluttede det brat da stationen fortalte, at de aldrig ville have ham på skærmen igen.

Årsagen var to MeToo-anklager, der stammede fra starten af 00'erne.

Fyringen betød, at Dorph faldt fra tinderne som dansk tv-konge til at være uønsket i branchen. Og den nedtur sidder stadig i ham.

- Jeg drømmer nærmest hver nat om tumultariske situationer, som jeg ikke har styr på. Jeg har drømt om at have selvmordstanker, men jeg har ikke haft dem i vågen tilstand, fortæller den 64-årige tv-veteran i bogen "Kollaps", som udkommer i dag.

HAR DU DET SVÆRT?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Ring til Livslinien på 70 201 201.

Livslinien har åbent året rundt fra 11-05.

I bogen har en anden tidligere TV 2-vært, Claus Elgaard, interviewet en række kendte danske mænd om at blive ramt af en livskrise - og komme videre igen.

Her fortæller Jes Dorph, at han kunne bruge det, han havde lært fra en tidligere krise til at komme videre i sit liv. For en del år siden gik han nemlig i behandling for alkoholisme, og han går stadig til møder i Anonyme Alkoholikere.

Behandlingen lærte ham at finde sindsro i selv svære situationer, og det har han brugt siden, lige som samtaler med præsten Mikkel Wold har været en af de støtter, der har hjulpet ham med at finde balancen i de sidste tre år, hvor han nok har været nede med nakken - men aldrig har overvejet at dulme sorgerne med alkohol.

Det skyldes også hjælp fra kæresten.

- Jeg havde med sikkerhed ikke klaret mig igennem uden min kæreste. Maise har støttet og skærmet mig fra første dag, og jeg er grænseløst taknemmelig for, at hun ikke et sekund har tvivlet på mig. Og på os Vi har talt om den sag i flere timer hver dag, siger Jes i "Kollaps"

Maise, der egentlig hedder Mai-Britt Haurholm, er også selv er blevet ramt af MeToo-sagen mod Jes Dorph.

Jes Dorph-Petersen og Mai-Britt Haurholm
Gennem hele processen har kæresten Mai-Britt Haurholm støttet Jes.
 Foto: Dan Mariegaard

- Maise har også arbejdet i tv-branchen i årtier, og det er hævet over enhver tvivl, at den faglige udskamning af mig også har ramt hende. Hun hører simpelthen ikke mere fra arbejdspladser, der tidligere ringede til hende som en af de første. Det er så dumt og grusomt, at hun også skal betale for, at nogen har stemplet mig ud, fortæller Jes.

Selv er den detroniserede TV 2-konge heldigvis tilbage på skærmen. Siden begyndelsen af året har han været vært på DK4-programmet "Vi elsker fodbold", hvor han hver uge interviewer en vigtig person i det danske fodboldmiljø.

Sponsoreret indhold