Krimi30. oktober 2023

Portugisisk politi undskylder overfor Madeleine "Maddie" Mccann's forældre

Maddies forældre har nu fået en længe ventet undskyldning fra portugisisk politi
Maddie forsvandt i 2007 under et ferie.
Maddie forsvandt i 2007 under et ferie.
 Foto: Privatfoto

LÆS MERE: Husker du? 7 årsager til, at Maddies forældre selv blev mistænkte

Kate og Gerry McCann stod i maj 2007 i deres livs krise, da deres treårige datter Madeleine "Maddie" forsvandt sporløst fra en ferielejlighed i Algarve.

Og som om det ikke var frygteligt nok, blev de kort tid efter ramt af anklager, om at de skulle have iscenesat datterens forsvinden og skaffet sig af Maddies lig.

Kate har tidligere fortalt, hvordan hun blev tilbudt en "aftale" om en kortere straf, hvis hun erkendte at have dækket over sin datters død.

Forældrenes status som "misænkte" blev i 2008 fjernet, men i år efter var de stadig under mistanke i Portugal.

Men nu har forældre så fået deres længe ventede undskyldning.

Tidligere på året rejste en delegation af flere betjente fra Lisbon i Portugal nemlig til London. Her mødte de med Madeleine McCanns far, Gerry McCann, og undskyldte for måden politiet efterforskede sagen og for måden de behandlede familien.

Familien har ikke kommenteret på undskyldning og deres datters forsvinden er fortsat ikke opklaret.

Efterforskningslederen Goncale blev senere fjernet fra sagen, men skrev efterfølgende en bog, hvor han beskyldte Kate og Gerry McCann for at være involveret i datterens forsvinden. Han skrev, at han med bogen forsvarede sit professionelle omdømme.

https://imgix.seoghoer.dk/maddie-mistaenkt_.png

I sommeren 2020 udpegede tysk politi en hovedmistænkt i sagen. Christian Bruekner, der er en tidligere dømt pædofil, afsoner i øjeblikket en dom for at have voldtaget en kvinde i 2005 i samme område i Algarve-regionen i Portugal, hvorfra Maddie forsvand ti 2007.

Christian Brueckner har nægtet at være involveret i sagen om Madeleine McCann. Der er endnu ikke rejst tiltale mod ham i sagen, og liget af Madeleine McCann er heller ikke fundet.

Sponsoreret indhold