Krimi3. november 2023

Femårig mistede på tragisk vis livet: Stak hovedet ind i ballon

En retsmediciner kræver handling efter en femårig sidste år mistede livet en tragisk ballonulykke
Karlton mistede sidste år livet i en tragisk ballonulykke
Karlton mistede sidste år livet i en tragisk ballonulykke
 Foto: Privat/Facebook

5-årige Karlton Donaghey mistede sidste år livet på tragisk vis, efter han stak hovedet ind i en dinosaurballon i familiens hjem i Gateshead i England.

Hans mor, Lisa Donaghey, fandt sin søn på gulvet i deres hjem med ballonen over hovedet og halsen. Han havde formentlig forsøgt at kravle ind i ballonen.

- Jeg trak ballonen af ham og så skreg jeg. Som mor vidste jeg, at han var væk. Han reagerede ikke. Han havde åbne øjne og var bleg.

Lisa tror, at hendes femårige dreng forsøgte at kravle ind i dinosaurballonen, som var "den samme størrelse som ham", for at bære den som udklædning for at overraske sin familie.

Den lille dreng blev indlagt på intensivafdeling og lagt i respirator, seks dage senere måtte læger erkendte, at den femåriges liv ikke stod til at redde.

- Jeg sagde til ham: 'Hold op med at være modig, læg dig til at sove. Jeg kan klare mig uden dig, bare luk øjnene og hvil'. Jeg lovede min lille dreng, at det ikke ville knække mig.

Årsagen til Karlton død menes at være indtagelsen af helium.

Og nu mere end et år efter advarer retsmediner James Thompson og kræver handling fra regeringen for at forebygge fremtidige dødsfald under lignende omstændigheder.

Han beskriver dødsfaldet som "enhver forældres mareridt".

"Karlton var en femårig dreng. Han fik en stor heliumballon i gave i et omrejsende tivoli".

"Den 23. juni 2022 placerede han ballonen over sit hovedet. Og han blev hurtigt overvælget af helium, trods hurtig forsøg på redning, fi han hjerneskader og mistede livet på hospitalet 29. juni 2022".

"Min holdning er, at vi vil se flere lignende dødsfald, hvis der ikke bliver gjort noget"

Sponsoreret indhold