Krimi30. november 2023

Begik drabsforsøg på ven efter bytur: – Vi havde en skide sjov aften

Retten i Lyngby har torsdag formiddag taget hul på en alvorlig sag, hvor en 21-årig mand beskyldes for at have forsøgt at slå en bekendt ihjel
Efter en tur i byen i det centrale København endte det angiveligt helt galt for tre mænd – den ene sidder torsdag på anklagebænken, tiltalt for at have knivstukket den ene efter byturen.
Efter en tur i byen i det centrale København endte det angiveligt helt galt for tre mænd – den ene sidder torsdag på anklagebænken, tiltalt for at have knivstukket den ene efter byturen.
 Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Ung mand tiltalt efter brutal sommer: Drabsforsøg, trusler og tæsk med pistol

– Vi havde en skide sjov aften.

Sådan lyder det fra en 21-årig mand, som sidder tiltalt for drabsforsøg i Kongens Lyngby 25. juli denne sommer.

Ifølge den unge mands forklaring ved Retten i Lyngby torsdag formiddag, skete knivstikkeriet efter en fornøjelig aften i København, som pludselig endte med en form for afpresning fra hans gamle ven og dennes kammerat, fordi de var uenige om betalingen for byturen.

Da aftenen ender på Lyngbygårdsvej omkring klokken 23.20, hvor den tiltalte skal sættes af, går stemningen fra trykket til ubehagelig.

– De hiver fat i mig og tager mig op mellem sæderne, hvor de har fat i kraven. Jeg får at vide, at jeg skylder dem nogle penge, lød det for kort tid siden fra vidneskranken i retssal 1.1 i Lyngby.

Nægter og erkender

Den unge mand nægter drabsforsøget, men erkender at have været til stede 25. juli og ført kniven.

Han erkender det ene forhold om grov vold delvist, men nægter at have trængt ind i lejligheden.

Han erkender desuden at have kørt sprit- og narkokørsel i umiddelbart forlængelse af forholdet om grov vold, som fandt sted 30. juni.

Han nægter de øvrige forhold i sagen.

Gammel ven – ny kontakt

Torsdag formiddag danner Retten i Lyngby ramme om den alvorlige sag, hvor den 21-årige mand er tiltalt for hele 11 forskellige forhold – mest alvorligt drabsforsøg og grov vold.

Den unge mand, som er iklædt en sort tætsiddende polo, mørkeblå jeans og et par sorte Nike sko, har et par håndfulde tilhørere til stede under sagen.

Han har for kort tid siden forklaret, at hele miseren 25. juli startede med en aftale med en gammel kammerat, som han ikke havde set et stykke tid. De skulle oprindeligt hjem hos den tiltalte, men det endte med en bytur i København, hvor en tredje mand også tog med – ham var den tiltalte lidt bekendt med i forvejen.

Sammen besøgte de først Farfars Bodega og efterfølgende drikkestedet Den Glade Gris i de tidlige aftentimer 25. juli.

– Stemningen var udmærket, og vi havde faktisk en skide sjov aften, fortæller den unge mand, som forholder sig rolig under sin forklaring.

Anklageren i sagen, Julie Skovgaard, viser da også et billede frem fra aftenen på den glade gris, hvor de tre feststemte gutter ser meget fjollede og glade ud.

Den tiltalte forklarer dog også, at der var lidt knas med betalingen i løbet af aftenen.

– Der var nogle af vores kort, som drillede. Men det fik vi styr på senere hen på aftenen. Jeg havde heller ikke noget strøm på, men det fik jeg senere.

– Så overførte min gamle ven for noget af alkoholen, mens jeg overførte for nogle cigaretter.

Ifølge den tiltalte, som har kort hår med en såkaldt fade, var der dog ikke noget galt med stemningen i løbet af aftenen – det skulle dog ændre sig, da de var på vej hjem.

– De låste mig inde

Pludselig gik stemningen fra god til meget ubehagelig, da kørte hjem mod den tiltaltes lejlighed i Lyngby.

– De lukkede mig lidt ude og svarede ikke, når jeg snakkede. Så satte jeg mig med min telefon, fortæller den unge mand fra vidneskranken.

Han bad dem om at sætte ham af på en tank, men de insisterede på at køre ham helt hjem.

– Det var jeg lidt irriteret over. De kørte mig jo bare længere væk, end hvor jeg rigtigt skulle hen.

Men situationen eskalerede først helt, da de kom tæt på den nu tiltaltes adresse i Lyngby, og døren til bilen pludselig var blevet låst.

– Jeg bliver hevet fat i og taget op mellem sæderne af dem begge, hvor de tager fat i kraven på mig.

– De snakkede om, at jeg skyldte dem nogle penge. Jeg fortalte dem, at jeg ikke skyldte en skid.

– Men så får jeg tildelt nogle slag på venstre side af kroppen. Jeg registrerer ikke, hvem der slår mig, fordi det er meget mørkt.

Han fortæller derudover retten, at han i situationen følte sig meget bange og skræmt – han ville bare gerne ud af bilen.

Stak to-tre gange

Ifølge den tiltalte forsøger han at kæmpe sig ud af bilen – dog uden held. Her får han dog øje på en kniv, som han selv har medbragt og lagt i midterkonsollen i bilen.

– Den får jeg åbnet op og prøver at stikke efter de arme, der nu holder fat i mig. Det har så været (navn udeladt red.) arm.

– Jeg bliver ved med at stikke, mens jeg råber, at de skal give slip. Jeg tror, at jeg stikker to-tre gange, før de slipper.

Så løber jeg ellers ud af bilen, mens jeg råber og spørger, 'hvad fuck de har gang i'.

Ifølge den tiltaltes forsvarer, Asser Lyngs Gregersen, er der tale om et pengebeløb på omkring et par tusind kroner, som der har fået hele sagen til at ende ud i et ifølge anklagemyndigheden blodigt drabsforsøg.

Den forurettede i sagen måtte efterfølgende syes og få indlagt dræn efter knivstikkene. Særligt det ene knivstik havde været farligt, da det ramte en del af leveren og en lille del af bugspytkirtlen.

Sagen fortsætter resten af fredagen ved Retten i Lyngby.

Der er afsat fire retsdage til behandlingen af den alvorlige sag.

Sponsoreret indhold