Hollywood2. januar 2024

Paula Abdul sagsøger "Vild med dans"-dommer for seksuelt overgreb

Paula Abdul var angiveligt vidne til flere seksuelle overgreb fra kollega Nigel Lythgoe, da hun var dommer i "American Idol" og det amerikanske "Vild med dans"
Paula Abdul var tidligere bange for at tale højt om de anklager, der nu er kommet frem.
Paula Abdul var tidligere bange for at tale højt om de anklager, der nu er kommet frem.
 Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA

LÆS OGSÅ: Paula Abdul angrebet på grund af dette billede: Det er jo ikke dig?!

Hun har tiet længe, men nu er det slut. For sangerinde og koreograf Paula Abdul har taget bladet fra munden og lagt sag an mod sin tv-kollega, produceren Nigel Lythgoe.

I søgsmålet anklager hun ham for adskillige seksuelle overgreb, der skal have fundet sted, mens hun var dommer i programmerne "American Idol" og den amerikanske version af "Vild med dans", "So you think you can dance".

Det skriver blandt andre NBC News.

Nigel Lythgoe i 2022.
Nigel Lythgoe i 2022.
 Foto: Janet Gough / AFF-USA.COM / MEGA

Også produktionsselskaberne 19 Entertainment Inc., FremantleMedia North America Inc., American Idol Productions Inc., og Dance Nation Productions er anklaget i sagen – som medskyldige, fordi de ikke har stoppet Nigel Lythgoes opførsel, der i dokumenterne betegnes som almen viden.

I søgsmålet nævnes blandt andet nedenstående video fra Mad TV, der skal vidne om, at han chikanerede deltagere.

Artiklen fortsætter under videoen

Det første overgreb fandt ifølge Paula Abdul sted i begyndelsen af 2000'erne, da hun var dommer på "American Idol", produceret af Nigel Lythgoe og hans firma. Hun fortæller, at han pressede hende op mod væggen i en elevator, hvor han tog fat om hendes kønsdele og bryster og stak tungen ned i halsen på hende.

Hun fortæller, at hun straks kontaktede en af sine ansatte, men at de besluttede ikke at gøre mere af frygt for, at hun ville blive fyret.

Et andet overgreb fandt ifølge søgsmålet sted i 2015, hvor Nigel Lythgoe inviterede hende på middag, efter hun havde fået jobbet som dommer på "So you think you can dance".

Efter maden satte han sig oven på hende i sofaen og prøvede at kysse hende, mens han fortalte, at de ville blive et supergodt "power couple", lyder det.

Et tredje tilfælde skal have fundet sted samme år under optagelserne, hvor han pressede sig op ad hendes assistent bagfra og begyndte at rage på hende.

Ifølge Paula Abdul har hun holdt mund indtil nu, fordi hun var bange for, at det ville gå ud over hendes karriere. Derudover havde hun underskrevet kontrakter for sin medvirken i de to tv-programmer, hvor det blandt andet lyder, at hun ikke må dele negative informationer.

Nigel Lythgoe afviser anklagerne og siger i en udtalelse, at han er både chokeret og trist over Paula Abduls udlægning.

– Mens det er velkendt, at Paula har en historik af overilet opførsel, så kan jeg ikke foregive at forstå, præcis hvorfor hun laver et søgsmål, som hun ved er falsk. Men jeg kan love, at jeg vil kæmpe mod denne frygtelige tilsværtning med alt, hvad jeg har.

Sponsoreret indhold