Nyheder10. januar 2024

Melder ud: Ulrik Wilbek genopstiller ikke

Borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek, har besluttet, at han ikke genopstiller ved kommunalvalget i 2025
Borgmester Ulrik Wilbek venter på afgørelsen KV21: Valgaften på Viborg Rådhus, tirsdag den 16. november 2021. (Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix)
Borgmester Ulrik Wilbek genopstiller ikke ved næste kommunalvalg.
 Foto: René Schütze

Ulrik Wilbeks navn vil ikke være på stemmesedlen i 2025.

Han har nemlig besluttet at stoppe som borgmester ved udgangen af valgperioden den 31. december 2025.

Det oplyser Viborg Kommune i en pressemeddelelse.

– Det er ikke nogen ny beslutning. Jeg har aldrig forestillet mig, at jeg skulle være borgmester i flere årtier. Ved udgangen af 2025 har jeg været borgmester i 8 år, og så tænker jeg, at det vil være rigtigt for mig, og måske også for Viborg Kommune, at jeg stopper, siger Ulrik Wilbek.

Ulrik Wilbek har de seneste år været ramt af udfordringer med helbredet.

Han har både kæmpet med en øresygdom, der betød en sygemelding, og i september og oktober var han sygemeldt med en overanstrengelse.

Han understreger dog, at det ikke er derfor, han har valgt at stoppe.

- Hvis mit helbred gjorde, at jeg ikke kunne udføre mit arbejde, ville jeg jo gå af som borgmester nu. Men det er ikke tilfældet, og derfor fortsætter jeg selvfølgelig også perioden ud.

- Der er stadig mange spændende muligheder i forhold til at gøre Viborg Kommune til et endnu bedre sted at bo og at drive virksomhed i, og den opgave glæder jeg mig til fortsat at stå i spidsen for, siger han videre.

Ulrik Wilbek er ikke kun kendt for sin post som borgmester i Viborg. Han blev nemlig landskendt, da han fungerede som træner for både herre- og damelandsholdene i håndbold.

Sponsoreret indhold