Kongelige10. januar 2024

Ikonisk konditori afslører kong Frederik-kagen – og den bliver allerede revet af hylderne

La Glace melder om ”ekstrem stor interesse” for deres specialfremstillede tronskiftekager og -glacetter. På under en time blev flere hundrede revet væk, lyder det fra konditoriet
Selvom den kommende konge er tidligere frømand, så har La Glace ikke tilføjet en Kaj-kage til sortimentet 
Selvom den kommende konge er tidligere frømand, så har La Glace ikke tilføjet en Kaj-kage til sortimentet
 Foto: Jesper Sunesen

På søndag får Danmark som bekendt en ny monark.

Og det bliver naturligvis markeret på alle tænkelige måder rundt omkring i alle afkroge af det ganske land – også hos det gamle, københavnske konditori La Glace, som indførte en såkaldt tronskiftekage og -glacette tilbage i 1972 – naturligvis kaldet ”Margrethe-kagen”.

Den har nu været en del af det daglige sortiment i hele 52 år.

Nu har La Glace, beliggende i det indre København, kreeret en tilsvarende kage til ære for den snarligt udråbte kong Frederik X.

Selvom hovedstaden allerede lader til at blive godt fyldt op af danskere fra nær og fjern i denne weekend, så har La Glace desuden taget højde for de kunder, der ønsker at følge begivenheden hjemmefra. Nemlig ved hjælp af fremsendelsesvenlige udgaver af både Margrethe- og Frederik X-kagerne.

Se kagerne og glacetterne her:

Men allerede nu må konditoriet melde om udsolgt. I hvert fald af glacette-udgaverne, mens tronskiftekagerne stadig kan hentes i den fysiske butik på Skoubogade fra torsdag.

– Tusind tak for ekstrem stor og hurtig interesse. Flere hundrede glacetter blev revet væk på under en time, skriver La Glace, efterfulgt af en ”tak” i et opslag på deres Facebook.

Saltkaramelkonge

De imponerende kager er – ligesom mor og søn – meget forskellige.

Opgavebeskrivelse: H.M. Dronningen overrækker Ebbe Munck Prisen. Sted: Christiansborg SlotFotograf: Lars H. LaursenJournalist: Marianne SingerOptagelsedato: 2023.11.14
Dronning Margrethes kager er naturligvis pyntet med en smuk marguerit på toppen
 Foto: Lars H. Laursen

Frederik X-glacetten har en bund af bund af marcipan, hasselnøddepraliné, saltkaramel og karameltrøffel. Den er overtrukket med mørk chokolade og pyntet med Frederik X-segl.

I mellemtiden har Margrethe-glacetten en bund af marcipan og feuliteé, chokoladetrøffel med rom. Margrethe-kagen er overtrukket med mørk chokolade og naturligvis pyntet med en marguerit.

Sponsoreret indhold