Krimi19. januar 2024

Musiker dømt for voldtægt: Skal flere år bag tremmer

Det var en enig domsmandsret, der for kort tid siden dømte en 49-årig musiker for blandt andet voldtægt
ARKIVFOTO ECSTASY. Sundhedsminister Sonja Mikkelsens stort anlagte indsats mod stigende ecstasyproblemer blandt unge mødes med kraftig kritik allerede inden offentliggørelsen i denne uge. /Se Ritzau 132318/ (Foto: SØREN BIDSTRUP/SCANPIX NORDFOTO 2000)
Voldtægten fandt sted 3. august sidste år efter en tur i byen i det centrale København. Fredag faldt dommen mod den 49-årige musiker.
 Foto: Søren Bidstrup/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Anklager i sag om voldtægtstiltalt musiker: – Der er så mange beviser

Thi kendes for ret.

Tiltalte straffes med fængsel i to et halvt år og udvises samtidig af Danmark med indrejseforbud i 12 år.

Sådan lød ordene for kort tid siden ved Københavns Byrets retssal 27, da dommeren i sagen kom med domsmandsrettens beslutning, som der var fuld enighed omkring.

Dermed finder retten det bevist, at den 49-årige mand 3. august sidste år voldtog en kvinde i sin lejlighed i det centrale København.

Dommeren fortalte blandt andet i begrundelsen for dommen, at musikerens forklaring blev fundet utroværdig.

- Du sagde blandt andet, at offeret var en smule fuld, men klar i hovedet. Det er der ud fra de andre vidner i sagen intet der tyder på. Hun var endog meget fuld, blev det blandt andet slået fast under en efterfølgende undersøgelse af offeret.

Offeret i sagen havde da også stadig en promille på 1,83 fire timer efter at have indtaget den sidste drink.

Den dømte, der tidligere har skrevet sange for en stor dansk kunstner, har under hele sagskomplekset nægtet sig skyldig.

Den nu dømte voldtægtsmand og offeret i sagen havde mødt hinanden aftenen forinden på Nørre Bodega, men ifølge kvindens forklaring forsøgte hun i løbet af natten at slippe af med manden, fordi han både blev for nærgående og klam.

Offeret i sagen afgav forklaring ved sidste retsmøde for lukkede døre, men anklageren i sagen, Andreas Juhl, fortalte i sin procedure lidt om kvindens forklaring, hvor hun blandt andet også fortalte, at hun frygtede for sit liv under voldtægten.

Domsafsigelse i sag om skudangreb i Field's, ved Københavns Byret onsdag den 5. juli 2023.. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
Sagskomplekset er blevet behandlet over tre retsdage ved Københavns Byret.
 Foto: Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Forsvarer dybt uenig

Ikke overraskende udtrykte den 49-åriges forsvarer, Kristian Mølgaard, under sin procedure, at han ikke mente, at anklagemyndigheden havde fremlagt bevis uden for enhver rimelig tvivl om, at hans klient havde gjort sig skyldig i voldtægt.

Han mente derimod, at der var flere faktorer i sagen som viste, at den seksuelle kontakt i musikerens lejlighed var foregået med samtykke.

– Min klient går ud og lukker døren op for politiet med stiv pik. Ja, sådan forklarede hun (offeret i sagen red.).

– Ville man gøre det, hvis man var i fuld færd med at begå noget kriminelt? Det mener jeg ikke, lød det fra Kristian Mølgaard.

Han argumenterede blandt andet yderligere med, at offeret i sagen sad sammen med den nu voldtægtsdømte i adskillige timer på Nørre Bodega forud for voldtægten.

– Og da de går fra bodegaen ved lukketid, følger hun med min klient hjem. Der er intet der tyder på, at der skulle være dårlig stemning imellem dem.

Anklageren i sagen, Andreas Juhl, argumenterede i sin procedure for domfældelse efter anklageskriftet, og han refererede blandt andet til en personundersøgelse, hvor den nu dømtes dna blev fundet på blandt andet kvindens nakke og hals – selv om den 49-årige musiker nægtede at have rørt kvinden de steder.

– Men det er da klart, at hun har min klients dna over det hele. Hun ligger jo i hans seng – så det beviser absolut ingenting, lød det fra Kristian Mølgaard under proceduren.

Dommeren og sagens to domsmænd må dog siges at have henkastet forsvarerens argumenter, for de dømte fuldstændig efter anklagemyndighedens påstand og dømte musikeren for overlagt voldtægt.

Dømt for organiseret hashhandel

Den 49-årige mand blev udover voldtægt også dømt for at have taget del i den organiserede hashhandel på Christiania og for besiddelse af en mindre mængde cannabis til eget forbrug af to omgange.

En dag i marts 2023 stod manden ifølge dommen i hashbod nummer 16 i Pusher Street, hvor han blev anholdt med 21,9 gram hash, 37,3 gram skunk og 13 færdiglavede joints. Dette forhold blev den 49-årige mand ligeledes dømt for.

Samlet set vurderede retten, at den 49-årige mand samlet skulle idømmes to og et halvt års fængsel for voldtægten.

Han blev derudover også dømt til at skulle betale det kvindelige offer en godtgørelse på 100.000 kroner.

Musikeren valgte at anke dommen med påstand om frifindelse i forhold til voldtægten.

Dermed er det sidste punktum endnu ikke sat i sagen, der skal for Østre Landsret på et senere tidspunkt.

Sponsoreret indhold