Sport25. januar 2024

Aneke Rune afslører særligt ritual: Derfor forlader hun ham

Når sønnike Holger Rune spiller kamp, så har "momager" Aneke Rune et ritual, som hun aldrig viger fra
Aneke Rune er altid på plads i boksen - her ved siden af analytiker Mike James, der er tilknyttet fra Mouratoglou-akademiet i Monaco. 
Aneke Rune er altid på plads i boksen - her ved siden af analytiker Mike James, der er tilknyttet fra Mouratoglou-akademiet i Monaco.
 Foto: Dylan Martinez/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Aneke Rune indrømmer: Kæderøg af nervøsitet

Aneke Rune er efterhånden blevet en kendt skikkelse blandt tennisfans verden over. Hun er aldrig svær at finde for TV-produceren, der viser billeder af Holger Runes boks.

Med sine mørkebrune hud, en tyk, kulsort eyeliner og med brillerne i panden. Det samme look hver gang. Altid klar til med en knyttet næve og lidt opmuntrende ord - eller til at tage skraldet fra sønnikke på banen, der kaster eder og forbandelser om sig, når frustrationerne bliver for store.

Men det er ikke kun Aneke Runes stil, der synes ufravigelig. For selvom mor Rune altid er på plads til Holgers kampe, så bliver hun ikke siddende.

En rød Marlboro

I et nyt interview med Euroman, forklarer Aneke Rune, hvorfor hun altid forlader spillerboksen efter første sæt.

Hun skal ud og ryge en smøg - altid Marlboro. To, hvis det går dårligt:

- Så tænker jeg, at jeg bliver ude lidt længere, så han lige kan finde ro, fortæller hun.

Holger Rune ved godt, at når mors cigaretpauser bliver lange, så er det et signal om, at spillet på banen er ustabilt:

- Han er stadig en ung mand, der søger hjælp i boksen, og hvis der er for mange ansigter, kan det gøre mere skade end gavn, forklarer Aneke Rune til Euroman.

I sommer måtte Aneke Rune forlade Holger Runes nervepirrende kamp mod spanske Alejandro Davidovich Fokina. Her fortalte hun, at hun var blevet så tør i munden af at ryge cigaretter, for hver gang hun tændte en smøg, vandt Holger et spil.

Næste gang danskeren skal på banen er ved ATP-turneringen i Montpellier, der begynder i næste uge.

Sponsoreret indhold