Krimi7. februar 2024 (opd. 7. februar 2024)

Hanne With-drabet: 53-årig mand fængslet

En 53-årig mand er for kort tid siden blevet varetægtsfængslet, mistænkt for at stå bag et 34 år gammelt drab
23-årige Hanne With blev dræbt nytårsnat 1989/90 i sin lejlighed i Fensmarksgade. Dna-spor ført til anholdelse af en 53-årig mand, som netop er blevet varetægtfængslet frem til starten af marts.
23-årige Hanne With blev dræbt nytårsnat 1989/90 i sin lejlighed i Fensmarksgade. Dna-spor ført til anholdelse af en 53-årig mand, som netop er blevet varetægtfængslet frem til starten af marts.
 Foto: Politifoto/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Drabschef efter gennembrud i Hanne With-sagen: – Oplagt at kigge på andre mordsager

Der er begrundet mistanke til at tro, at en 53-årig mand stod bag drabet på 23-årige Hanne With 1. januar 1990.

Sådan lød det for kort tid siden fra en dommer i Københavns Byrets retssal 27. Derfor blev den midaldrende mand fængslet i 27 dage frem til foreløbigt 5. marts.

Han er sigtet for manddrab efter straffelovens paragraf 137 ved den 1. januar 1990 fra cirka klokken 01.15 til 02.10 i lejligheden på Fensmarksgade på Nørrebro i København, at have dræbt Hanne With ved at have udsat hende for slag og spark og snittede og stak hende talrige gange med en skruetrækker og kniv.

Hanne fik i den forbindelse et 14 centimeter langt snit over halsen, ligesom den sigtede herefter kvalte hende og hun afgik herefter ved døden.

Den 53-årige mand nægter sig skyldig – han har i retten forklaret, at han aldrig har set den dræbte kvinde før. Politiet arbejder ud fra en teori om, at Hanne With blev slået ihjel i forbindelse med sit arbejde som prostitueret, og at en kunde kan stå bag det bestialske drab.

Retsformanden under dagens grundlovsforhør begrundede blandt andet fængslingen med de dna fund, der blev gjort i Hanne Withs bukselommer, og at to taxachauffører har givet et signalement, der kan stemme overens med sigtedes signalement.

Retten finder at, der er en begrundet mistanke og særligt bestyrket mistanke for, at han har gjort sig skyldig i sigtelsen,

Intet grundlag for at fængsle

Københavns Politi fortalte onsdag morgen i en pressemeddelelse, at de i går havde anholdt en 53-årig mand, som er mistænkt for at have slået Hanne With ihjel. Anholdelsen er blevet foretaget på baggrund af ny dna-teknologi, som har ledt politiet frem til den mistænkte gerningsmand.

Den midaldrende mand har igennem onsdagen været til stede under grundlovsforhøret i Københavns Byret, hvor han også har udtalt sig.

Han benægter dog ethvert kendskab til drabet, men fortalte for retten, at han på drabsnatten var i byen for at fejre nytår med en kollega i Søværnet – de blev dog væk fra hinanden i løbet af natten, hvorfor han til sidst endte med at tage alene hjem.

Mandens forsvarer, Søren Bech, mente ikke, at der var baggrund for at fængsle hans klient.

– Anklageren ved godt, at tilstedeværelse af DNA ikke er et bevis på, at man har begået et drab. Det eneste, der vil kunne give mistanke i sagen, er DNA. Jeg hæfter mig ved, at der ikke var DNA på gerningsvåben, fortalte forsvarsadvokaten.

Specialanklager Søren Harbo havde dog inden undret sig over, hvordan den sigtede kunne komme med så præcis en beskrivelse af sin færden den nytårsårsnat – men hverken fra året før eller efter.

– Jeg gav ham så mange chancer. Han kunne detaljeret fortælle om nytårsnat 1989. Det er ikke noget han sådan tænker sig til. Han forklarer detaljeret om sin færden, hvem han har været sammen med, hvad der sker, da han kommer tilbage til skibet.

– Jeg må bare sige, at det synes jeg i sig selv er meget imponerende. Mit bud er, at det er fordi der er noget ekstraordinært at tænke tilbage på, sagde anklageren.

Du kan læse om dagens begivenheder i dommervagten ved Københavns Byret ved at klikke på linket her.

Sponsoreret indhold