Kendte13. februar 2024 (opd. 14. februar 2024)

Stephania Potalivo: Sådan går det i dag

Den 36-årige tv-vært afslører om fertilitetsbehandlingen har båret frugt, og om hun er gravid
Den 36-årige tv-vært har i fire år kæmpet for at blive gravid med sin mand Nils Petter. 
Den 36-årige tv-vært har i fire år kæmpet for at blive gravid med sin mand Nils Petter.
 Foto: DR

LÆS OGSÅ: Stephania Potalivo afslører: Er i fertilitetsbehandling

Som ganske ung har man en forestilling om, at det med at blive gravid er noget der sker nemt. Og som man helst skal undgå nogle år endnu.

Men for flere og flere danskere viser det sig, at det faktisk ikke er så nemt at blive gravid, når drømmen skal føres ud i livet.

Det oplevede Stephania Potalivo, da hun for fire år siden sammen med sin kæreste Nils Petter besluttede sig for, at de ville lave nogle arvinger.

Det fortæller de om i programmet ”Hvordan bliver jeg gravid?” på DR.

Her fortæller tv-værten hudløst ærligt om alle de følelser, tanker og fortvivlelse, der følger med det at være barnløs og i fertilitetsbehandling.

- Det kan virkelig fucke en godt og grundigt op, siger hun.

Alligevel har hun valgt og tage et kamerahold med sig rundt til undersøgelser, æg opsætning og til en række eksperter, som kan gøre seerne og hende selv klogere på, hvorfor hvert ottende barn bliver lavet på fertilitetsklinikker.

Nu er programmerne klar til visning, og det giver hende kriller i maven.

- Jeg er super spændt - og samtidig er det også meget sårbart, da jeg stadigvæk ikke er blevet gravid, afslører tv-værten på Instagram.

Hun fortæller også lidt om, hvorfor hun vælger at fortælle om noget, som kan være meget tabubelagt.

- Men jeg ved, hvor mange der står i netop samme situation, og derfor er det så vigtigt, at vi allesammen får en større viden om vores biologi, ved hvad der er af behandlingsmuligheder og får en indsigt i, hvordan de forskellige fertilitetsbehandlinger udføres - og ikke mindst hvordan det psykisk kan være at stå i, for både kvinder og mænd. Jeg er så taknemmelig for alle jer eksperter, der har delt jeres viden, og alle jer, der sammen med mig åbner op om jeres forløb, fortæller tv-værten.

Hun har selv været i fertilitetsbehandling de sidste tre år, og det har været hårdt for hende at indse, at det faktisk ikke er så nemt at blive gravid.

- Hvis jeg bare havde en tro på, at jeg ved det sker, så kan det godt være at vi skal igennem alt muligt, men så er det okay. Det har jeg jo bare ikke, siger den ellers så altid glade tv-vært i programmet.

Sponsoreret indhold