Kendte4. marts 2024

Mette Abildgaard i stor sorg: - Jeg kunne ikke beskytte Søren til sidst

Deler mandag morgen et gribende opslag på X, efter partiformanden Søren Pape Poulsen søndag blev mindet
Mette Abildgaard (K) møder søndag pressen efter en mindehøjtidelighed for De Konservatives partiformand Søren Pape Poulsen på Christiansborg.
Mette Abildgaard (K) møder søndag pressen efter en mindehøjtidelighed for De Konservatives partiformand Søren Pape Poulsen på Christiansborg.
 Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Søren Pape tænkte ikke over døden

Med tårer i øjnene og en stemme præget af følelser har den politiske ordfører for De Konservative, Mette Abildgaard, allerede fortalt hele Danmark, hvor svært det har været og er, at Søren Pape Poulsen alt for tidligt er død.

Og mandag morgen siger hun så tak for støtten:

- I dag græder jeg under dynen. Tak for støtten, skriver hun på X.

Men hun understreger samtidig, at det gør hende ekstra ondt, at det ikke lykkedes at redde Søren.

- Som politisk ordfører skal man "tage kuglerne for partiformanden". Beskytte ham.

- Jeg kunne ikke beskytte Søren til sidst, men jeg kunne sikre mig, at den rigtige, skønne Søren blev mindet i offentligheden. Det gjorde jeg i går.

Søren Pape Poulsen blev pludselig ramt af en hjerneblødning under et hovedbestyrelsesmøde fredag eftermiddag og sov stille ind lørdag, kun 52 år gammel.

Mette Abildgaard, som var til stede ved mødet, ringede efter hjælp. Og nu skal hun så sammen med resten af partiet samle trådene.

Hun har efter dødsfaldet beskrevet Søren Pape som en leder, der aldrig vendte det blinde øje til fejl, men i stedet håndterede dem med ro og fællesskab.

Hun afviser, at den tilgang skulle være en svaghed, og fremhæver den som en styrke, der er savnet på Christiansborg.

Partiet har meddelt, at Søren Pape Poulsen vil blive bisat fra Viborg Domkirke, og næstformand Michael Ziegler træder i mellemtiden ind som fungerende formand.

Sponsoreret indhold