Arla bekræfter: Kærgården er blevet fortyndet
Den skal på ristet rugbrød, uristet rugbrød, ristet toastbrød, uristet toastbrød, i kager og tusindvis af andre steder.
Der er selvfølgelig tale om smørret Kærgården, der bliver produceret af mejeri-imperiet Arla.
Produktet, der med garanti er til at finde i en hulens masse hjem, har dog ændret sig den seneste tid.
Det bekræfter Jesper Skovlund, der er pressechef hos Arla.
I efteråret fik den kendte smørelse en ændring i sin opskrift, så den ikke længere er så fed. Fedtindholdet blev nemlig ændret fra 72 procent til 70 procent.
Helt konkret har man fjernet noget af rapsolien i smørret og erstattet det med ganske almindelig vand.
Ifølge Jesper Skovlund er ændringen kommet, fordi Arla oplevede, at Kærgården blev meget blød, når den havde stået ude af køleskabet i et stykke tid.
Den nye sammensætning med mere vand skulle komme problemet til livs.
Ændringen er ikke noget, Arla har flaget med. På deres hjemmeside står der intet om, at det velkendte smør skulle have skiftet indhold.