Krimi19. april 2024

Cykelklub i chok: Mindes 14-årig trafikdræbt med blomster og tale

Den 14-årige cykeldreng mistede onsdag livet under en træning
Lægehelikopter letter fra Hvalpsund med patient, ambulancehelikopter letter mod Ålborg Hospital,
Drengen blev erklæret død 16.29 i lægehelikopteren.
 Foto: Finn Byrum/Ritzau Scanpix/arkivfoto

LÆS OGSÅ: 14-årig dreng fra Jonas Vingegaards barndomsklub trafikdræbt

Onsdag mistede en 14-årig dreng fra cykelklubben Thy Cykle Ring livet, da han var ude og træne.

Torsdag eftermiddag var alle dem, der havde haft drengen inde på livet, mødt op for at mindes ham - lige der, hvor hans liv sluttede.

Her var cykelkammerater, klassekammerater, familie, lærere og ledere lamlet for at mindes drengen.

Cykelkammerater og deres familier, klassekammerater fra Østre Skole, familie, lærere og ledere var samlet for at mindes Theo.Der blev sunget og krammet. Der blev grædt og der blev talt sammen, og der blev sagt smukke mindeord fra TCR cykelrytter Jakob Kortbæk

Det skriver cykelklubben på Facebook, ligesom de har delt billeder fra mindehøjtideligheden.

Drengen trænede alene, da ulykken skete.

Ulykken skete på rute 11 mellem Visby og Koldby ved Villerslev i den sydlige del af Thy kort før klokken 16.

- Vi er alle samlet her for at mindes vores gode ven og cykelkammerat (navn udeladt red.), som i går på dette sted - i en alt for ung alder mistede livet - mens han gjorde det, som han elskede allermest - nemlig at cykle, indledte en cykelrytter fra klubben.

- Desværre gik det denne tur på cyklen galt. En solskinsdag med forårshåb i luften blev med ét - en mørk og grå dag i vores erindring.

- Vi står nu tilbage med en kæmpe sorg og mindet om en dreng, der på sin korte tid satte sine klare aftryk i vores hjerter.

På billederne kan man se unge som gamle iført klubbens grønne farver samlet. Klubben er kendt for at være Jonas Vingegaards barndomsklub, og har tidligere udtalt, at de på grund af netop Vingegaard har mærket en stor tilslutning af unge cykelryttere.

- Hans smil på cyklen kunne hårde vinde aldrig blæse væk.

I opslaget bliver der også delt en opfordring til de unge drenge og piger, om at chokket efter at have mistet deres ven ikke alene kan stå på deres skuldre.

Den 14-årige dreng mistede livet, da teenageren blev påkørt af en bil i høj hastighed. Ifølge anmeldelsen kom bilisten kørende med almindelig landevejshastighed - altså 80 kilometer i timen.

Ifølge politiet er der intet der tyder på, at bilisten gjorde noget forkert, og hun er derfor ikke sigtet i sagen.

Den 14-årige havde en cykelcomputer på cyklen, som sendte en notifikation til forældrenes telefoner, hvis den holdt stille i længere tid ad gangen.

Moderen fik derfor en notifikation på sin telefon, og hun var hurtigt på fremme på stedet. Og det var altså her hun fik den hjerteskærende nyhed.

– En af vores patruljer, som var i gang med at spærre af, fik fat i hende, siger Jens Claumarch til Ritzau. Der blev sendt en lægehelikopter til ulykkesstedet. Den 14-årige blev erklæret død i lægehelikopteren.

Cykelklubben har ikke ønsket at kommentere opslaget, da de er for påvirket af ulykken.

Sponsoreret indhold