Krimi22. april 2024 (opd. 5. september 2024)

Landsret skærper straf til 25-årig kvidne: Stod bag mordkomplot på Frank

En 25-årig kvinde, der i byretten blev idømt 10 års fængsel for medvirken til drabet på 40-årige Frank Nørgaard, fik i landsretten forhøjet straffen til 12 år
Ægteparret Mathias og Maibrit Wessel Busk Sørensen er begge blevet idømt 14 års fængsel for drabet på familiefaren Frank Nørgaard.
Ægteparret Mathias og Maibrit Wessel Busk Sørensen er begge blevet idømt 14 års fængsel for drabet på familiefaren Frank Nørgaard.
 Foto: Privat

LÆS OGSÅ: Han slog Frank ihjel: Mand idømt 12 års fængsel for drab

Det sidste punktum blev mandag sat for en omfattende og opsigtsvækkende drabssag, der er som grebet ud af fiktionens verden.

Vestre Landsret stadfæstede således sidste års dom fra Retten i Randers på 14 års fængsel til Maibrit og Mathias Wessel Busk Sørensen for drabet på 40-årige Frank Nørgaard på Djursland for knap to år siden.

Parrets veninde, 25-årige Mie Torup Hansen, fik derimod forhøjet straffen i byretten fra 10 til 12 års fængsel.

Alle tre havde anket til landsretten med henblik på frifindelse eller formildelse.

Bag mandagens domme ligger et mordkomplot, hvis lige ikke er sat i dansk retshistorie.

Frank Dan Nørgaard Jørgensen blev dræbt 14. juli 2022 på en landejendom på Djursland. Han blev tæsket med et jernrør og kvalt.

Efter både byrettens og landsrettens opfattelse var det et firkløver bestående af ægteparret og deres vennepar, der planlagde drabet.

Landsretten slog i skyldkendelsen fast, at den dengang 39-årige Maibrit Wessel Busk Sørensen på gerningstidspunktet var gravid.

Frank Dan Nørgaard Jørgensen, som kvinden sideløbende havde et forhold til, var far til barnet.

Ægtemanden ville gerne påtage sig faderskabet. Men det var et krav, at barnets biologiske far ikke kom til at spille en rolle.

Det førte til, at parret sammen med Mie Torup Hansen og Jesper Jensen lavede en plan for, hvordan den 40-årige mand skulle skaffes af vejen.

Til gengæld ville venneparret få eftergivet en gæld, de havde til ægteparret.

Anklagemyndighedens kronvidne i sagen var Jesper Jensen, der i januar 2023 gik til bekendelse og tilstod medvirken til drabet.

Det udløste en dom på 12 års fængsel.

Da landsretten torsdag i sidste uge afgjorde skyldsspørgsmålet, brød Mie Torup Hansen sammen i retten.

Den grædende kvinde fik lov at forlade retten og blev af betjente ført tilbage til arresten.

Ved domsafsigelsen mandag var der ingen gråd og ingen følelser at spore i ansigterne hos de tre tiltalte, blot tomme blikke.

Frank Dan Nørgaard Jørgensen var far til fire børn med tre forskellige mødre samt barnet, som den 40-årige kvinde har født i arresten.

Barnet er siden blevet tvangsanbragt.

Sponsoreret indhold