Det frække11. juni 2024

Vrid, støn og (u)klare signaler: Sådan giver vi udtryk for nydelse

Sexsignaler: Jo bedre vi kommunikerer under sex, desto bedre bliver det
muscular man kissing passionate woman with big breast
Dine lyde og dit kropssprog kan hjælpe din sexpartner i den rigtige retning. Men det er ikke altid nok.
 FOTO: Colourbox.com

Hvordan giver du egentlig udtryk for nydelse og ulyst, når du dyrker sex? Hvordan bruger du verbale og non-verbale signaler til at guide din partner?

Med et sjovt spil fra Sinful kan I lege jer til bedre sex

For nogle er det et lille mmm, når det er rart, for andre drejer det sig mere om mere direkte anvisninger.

De fleste ser dog ud til at være mest trygge ved at bruge lyde og kropssprog for at signalere lyst og ulyst.

Det fremgår af et nyt videnskabeligt studie, hvor forskere interviewede 78 kvinder og mænd i alderen 18 til 69.

Ikke overraskende viser det sig, at folk er mere tilbøjelige til at kommunikere under sex med partnere, som de stoler på og føler sig trygge ved. Det gør de så primært ved hjælp af ikke-verbale metoder for at undgå at forstyrre intimiteten i øjeblikket.

Mange deltagere gav udtryk for, at non-verbale signaler - såsom kropsbevægelser, ansigtsudtryk og andre fysiske reaktioner - var at foretrække, da de var mindre tilbøjelige til at afbryde flowet og intimiteten i mødet.

Kinky aften i byen: Det fjernstyrede vibratoræg

Problem

Så langt så godt. I den bedste af alle verdener fungerer det flow friktionsfrit. Men selvfølgelig opstår der alligevel udfordringer:

Især kvinderne i studiet afstod fra ærlig verbal kommunikation om deres seksuelle utilfredshed for at undgå at såre deres mandlige partners følelser.

Dette sker typisk mest i forhold, hvor kvinden opfatter sin sexpartners maskulinitet eller selvværd som skrøbeligt.

Og det at ikke tydeligt give udtryk for sin utilfredshed kan få negative konsekvenser, for åben kommunikation er som bekendt vejen til et godt sexliv. Det tyder på, at følelsesmæssig følsomhed og partnernes beskyttelsesinstinkter spiller en afgørende rolle for, hvordan seksuel kommunikation håndteres.

Denne vibrator kræver kun, at du tænder den, for at give dig orgasme

Studiet peger også på, at alder har en betydning for sexsignalerne: De lidt ældre deltagere over 30 kommunikerede mere med henblik på at øge nydelsen. Hvilket ifølge forskerne er tegn på, at erfaring af øger selvtilliden og forståelsen af egne seksuelle behov.

- Konklusionen er, at vi er mere tilbøjelige til at kommunikere under sex med partnere, vi stoler på, og som vi føler os trygge ved, siger hovedforfatter Alicia Walker til PsyPost.

- Vi har en tendens til at kommunikere nonverbalt under sex, og folk føler ofte, at verbal kommunikation under sex er akavet eller forstyrrende. Folk, der har sex med mænd, har en tendens til at undgå at kommunikere ærligt om sex for at undgå at såre deres følelser. Alt dette er vigtigt, fordi seksuel kommunikation øger vores sandsynlighed for seksuel tilfredsstillelse. Så jo mere åbent og tydeligt vi kan kommunikere under sex, jo bedre sex får vi.

Sponsoreret indhold