Krimi2. maj 2024

Stig Tøfting tiltalt for vold: Nægter sig skyldig

Stig Tøfting nægter sig skyldig i anklagen om vold
Stig Tøfting ved Reality Awards 2021 på Docken i København, onsdag aften den 16. juni 2021. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021)
Stig Tøfting er tiltalt for at have givet en anden mand et knytnæveslag til en Thomas Helmig-koncert.
 Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

LÆS MERE HER: Følg med live: Nu går sagen mod Stig Tøfting i gang

Plæneklipperen har i dag taget plads i retten i Kolding, hvor han er tiltalt for vold efter en episode til en Thomas Helmig-koncert i Vejle musikteater 11. august sidste år.

Lidt forsinket - grundet trafikale udfordringer - trillede han ind i retten og meddelte, at han nægter sig skyldig i anklageskriftet.

– Jeg var ved musikteatret den dag og var inde for at høre Thomas Helmig. Vi bliver bedt om at gå umiddelbart efter bataljen... Da koncerten er slut står mig og min kæreste og nogle venner på toilettet og tisser. Så mens jeg tisser kommer der en over i ansigtet af mig, og jeg beder ham om at gå væk og skubber ham væk. Jeg ramte ham noget i ansigtet. Jeg havde min tissemand i den anden hånd, forklarede Stig Tøfting i retten.

Udenfor toilettet får personen ifølge den tidligere fodboldspiller endnu et skub.

- Jeg siger måske et eller andet til ham, det kan jeg ikke huske, det er jo ni måneder siden. Det er grænseoverskridende, når man lige har haft en episode, hvor man står med tissemanden i hånden. Jeg tror, jeg rammer ham i brystet eller skulderen.

Af anklageskriftet fremgår det, at det ikke er lykkedes politiet at finde den forurettede mand. Han skal derfor ikke vidne i dag i retten.

Det betyder, at politiet af egen drift har samlet sagen op.

Stig Tøfting udtalte dengang efter episoden, at ham og den forurettede mand var blevet enige om at begrave stridsøksen og ikke inddrage politiet .

Der er afsat en halv dag til sagen, som forventes afsluttes 12.30. Det er uvist, om der når at falde dom i dag.

Stig Tøfting har af flere omgange spillet for sin hjerteklub AGF, som han samlet fik 231 kampe for, hvor han formåede at score 39 mål. Derudover har han blandt andet tørnet ud for Hamburger SV, Bolton Wanderers og MSV Duisburg, mens han sluttede sin karriere i Randers FC tilbage i 2007.

Han fik 41 landskampe på det danske landshold.

Sponsoreret indhold