Kendte23. maj 2024

Line Hoffmeyer jubler: Forslag om organdonation stemt igennem

Tirsdag stemte et flertal for regeringens forslag om formodet samtykke til organdonation, og influencer Line Hoffmeyer har svært ved at få armene ned
Where: Cinemaxx, FisketorvetOpgave: Dækning af rød løber til premieren på Eternals
Organdation er et emne, som ligger Line Hoffmeyer meget nært. Derfor var hun selvsagt jublende, da Folketinget tirsdag stemte for et forslag om formodet samtykke.
 Foto: Dan Mariegaard

LÆS OGSÅ: Line Hoffmeyer deler rørende opslag - Det reddede mit liv

Det var en jublende Line Hoffmeyer, der tirsdag forlod gemakkerne i Folketinget. Her stemte et flertal nemlig for regeringens forslag om at gøre organdonation til et aktivt fravalg.

I en række stories på Instagram fortæller influenceren sine 116.000 følgere, at hun og de andre tilskuere ventede i spænding, da forslaget blev sendt til afstemning.

- På tilskuerrækken holdt vi vejret, da det pludselig så rødt ud. Jeg sad i en forsamling af de fineste mennesker, jeg nogensinde har mødt. Mennesker, der har haft organdonation helt tæt på. Mennesker, der på hver deres måde, hver dag kæmper for at fremme organdonation, så færre dør, og flere liv bliver reddet. Fordi vi ved, hvilken gave det er.

- Og så sagde Søren Gade "Vedtaget", og vi løb ud og krammede hinanden og sagde tillykke på kryds og tværs med smil på størrelse med hele Borgen.

Behandling af et lovforslag sker altid i tre stadier i Folketinget. Dagens afstemning gjaldt andenbehandling af forslaget, hvilket vil sige at forslaget altså skal stemmes igennem en tredje gang, før loven kan ændres.

Kaffemøde med Mette Frederiksen

Line Hoffmeyer bruger jævnligt sin store platform til at råbe højt om organdonation. Et emne, der helt naturligt ligger den 31-årige influencer meget på sinde, da hun i 2012 selv blev hjertetransplanteret.

Det er også årsagen til, at hun tidligere på året modtog en invitation til kaffemøde hos Mette Frederiksen for at tale om emnet.

Influenceren benyttede tirsdag også lejligheden til at sende en stor ros mod sundhedsminister Sophie Løhde og resten af regeringen.

- Thank god for at vi har en sundhedsminister, der kæmper indædt for at få Danmarks donorrate op, bravo, skriver hun i en story og fortsætter:

- Thank god for en regering, der har indset, at vi er bagud i Danmark. At vi skal blive bedre, at for mange mennesker mister livet, mens de venter på et organ, at vi SKAL have flere til at tage stilling, så flere menneskeliv kan reddes.

Sponsoreret indhold