Nyheder3. juni 2024

Hummelejer Christian Stadil var i bestyrelse med Amira Smajic

Ekstra Bladet skriver mandag, at den sorte svane Amira sad i bestyrelse med Christian Stadil for ti år siden
Amira Smajic sad i 2014 i samme bestyrelse som Christian Stadil.
Amira Smajic sad i 2014 i samme bestyrelse som Christian Stadil.
 Foto: TV 2

I sine tidlige år i karrieren sad hovedpersonen fra ”Den sorte svane”, Amira Smajic, i bestyrelsen med Hummelstifteren Christian Stadil.

Det skriver Ekstra Bladet, der har gennemgået Amiras erhvervskarriere.

Amira indtrådte 1. marts 2014 som formand i selskabet Allunite A/S. Det var her, at hun delte bestyrelse med Christian Stadil.

Året før blev hun færdiguddannet. Hun begyndte karrieren hos den i dag bedrageridømte revisor Johnny Hast Hansen.

Det er i tiden hos ham, at hun blev formand for Allunite A/S.

På erhvervsregistret BIQ står der følgende om virksomheden:

– Selskabets formål er at udbyde gratis internet, udøve velgørenhed samt udøve virksomhed med handel og service samt aktiviteter i tilknytning hertil.

Allunite blev stiftet blot syv måneder før, Amira Smajic blev indsat som formand. Hun stoppede som formand og forlod bestyrelsen 28. juli 2014 – altså blot knap fem måneder efter, hun blev valgt som formand.

Selskabet findes stadig i dag, og hummelskaberen er fortsat en del af direktionen.

Til Ekstra Bladet forklarer direktør for Allunite Esben Elmøe, at Amira blev indsat som midlertidig bestyrelsesformand, da der ifølge lovgivning skulle være tre bestyrelsesmedlemmer.

– Så snart vi havde fundet det tredje bestyrelsesmedlem, fratrådte Amira Smajic. Vi er naturligvis chokerede over dokumentaren fra TV 2, men det er vigtigt at slå fast, at der ikke er nogen som helst tegn på, at der har været uregelmæssigheder, mens Amira Smajic i en kort periode var engageret hos os som jurist og bestyrelsesmedlem, siger han.

Amira Smajic fortæller i dokumentaren ”Den sorte svane”, at hun meget hurtigt hos sin tid med Johnny Hast Hansen opdagede, at der blev fiflet lovligt meget med reglerne.

Christian Stadil er ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendelse.

Sponsoreret indhold