Streaming4. juni 2024

Medie: Amira Smajic stjal millioner fra islamisk trossamfund

Hovedpersonen i "Den sorte svane" har ifølge TV 2 bedraget Det Islamske Trossamfund og stjålet 1,2 millioner kroner af foreningens penge. Hendes advokat har ingen kommentarer til de nye anklager
Amira Smajic fungerede som muldvarp for TV 2 og Mads Brügger under optagelserne til "Den sorte svane".
Amira Smajic fungerede som muldvarp for TV 2 og Mads Brügger under optagelserne til "Den sorte svane".
 Foto: TV 2

LÆS OGSÅ: Mads Brügger trækker i land: Nu forsvarer han Amira Smajic

Amira Smajic, der er hovedperson og muldvarp i "Den sorte svane", har angiveligt stjålet et stort millionbeløb fra Det Islamiske Trossamfund.

Nærmere bestemt 1,2 millioner kroner.

Det skriver TV 2, der har talt med Azmir Salihovic, som er kasserer i den religiøse forening.

Han forklarer over for mediet, at hun skulle hjælpe foreningen med at løse et bankproblem, da foreningens konto var spærret grundet for mange kontanthævninger.

Men i stedet for at oprette en ny bankkonto til foreningen, omdøbte hun to af sine egne konti til "Klient ITFB", og derved svindlede hun Det Islamske Trossamfund for 1,2 millioner kroner, som hun overførte til sig selv.

Det viser en korrespondance mellem Morten Ryberg Ness, der er foreningens advokat, og Nordfyns Bank, som mediet har fået indsigt i.

– Vi føler os udnyttet

Det Islamske Trossamfund politianmeldte sagen den 21. november 2019, og selv om Amira Smajic blev dømt til at tilbagebetale beløbet på 1.243.158 kroner ved Retten på Frederiksberg, har foreningen endnu ikke modtaget pengene.

Og det er en situation, der påvirker foreningen, og som har haft store konsekvenser.

– Vi forstår stadig ikke, hvorfor det skulle gå udover os. Vi føler os udnyttet, siger Azmir Salihović og påpeger, at pengene skulle være gået til et velgørende formål i Bosnien og arrangementer for bosniere i Danmark.

TV 2 har talt med Amira Smajics advokat, som oplyser, at han ikke kender til sagen, ligesom han oplyser, at hun ikke har mulighed for at give en kommentar, da hun i øjeblikket er syg.

Sponsoreret indhold