Streaming9. juni 2024

"Sexisme i musikbranchen": Her er kvinderne

DR har nu løftet sløret for, hvem der medvirker i den omstridte dokumentar "Sexisme i musikbranchen"
Her er nogle af de kvinder, der medvirker i dokumentaren.
Her er nogle af de kvinder, der medvirker i dokumentaren.
 Foto: Sean Westring/DR

LÆS OGSÅ: Martin Brygmann kunne ikke bremse dokumentar: Nu vises den på DR

Mandag morgen viser DR den omstridte dokumentar "Sexisme i musikbranchen", som kan ses på DR TV allerede klokken 06.00 om morgenen samt klokken 21.40 om aftenen på flow-tv.

Første afsnit har fået titlen "Du skal være ung og fuckable", hvori det fremgår i programbeskrivelsen, at "8 ud af 10 unge kvinder i musikbranchen har oplevet deres grænser bliver overtrådt".

"En række etablerede og upcoming kvindelige musikere står frem og fortæller, hvordan de oplever sexisme og flere fortæller om en ældre, mandlig artist, som de oplever har en grænseoverskridende adfærd over for helt unge kvinder".

DR har allerede nu løftet sløret for nogle af de kvinder, der medvirker i dokumentaren. Du kan kvinderne øverst i artiklen.

Blandt andet Pernille Rosendahl, Annette Heick, Mathilde Falch samt Stine Bramsen medvirker.

Andet afsnit har fået navnet "Nedgjort på toppen". Her står der følgende i programbeskrivelsen:

"Kvindelige musikere har ikke de samme karrieremuligheder som deres mandlige kolleger. En række kvindelige musikere står frem og fortæller, hvordan de oplever sexismen i musikbranchen"

"De fortæller blandt andet om grænseoverskridende adfærd under produktionen af det kendte og populære TV-program "Toppen af Poppen".

Andet afsnit vises på flow-tv tirsdag aften klokken 21.15.

Martin Brygmann forsøgte at stoppe dokumentaren, men Københavns Byret afviste lørdag at nedlægge forbud mod dokumentaren, som entertaineren havde anmodet om.

Sponsoreret indhold