Kendte12. juni 2024 (opd. 12. juni 2024)

Jon Nørgaard slipper for straf

Han var tiltalt for vold, men slipper for at ruske tremmer
Det er langt fra første gang, at Jon Nørgaard, der er kendt fra "Popstars", er på kant med loven.
Det er langt fra første gang, at Jon Nørgaard, der er kendt fra "Popstars", er på kant med loven.
 Foto: Claus Poulsen

LÆS OGSÅ: Jon Nørgaard i retten: Skal forsvare sig mod nye anklager

Den tidligere "Popstars"-vinder Jon Nørgaard kan ånde lettet op. Han slipper nemlig for straf i den voldssag, han i sidste uge stod skoleret i.

Retten i Viborg oplyser til SE og HØR, at "straffen bortfalder". De nærmere omstændigheder om, hvorfor straffen bortfalder er på nuværende tidspunkt ukendte.

Derimod er den anden mand, som den tidligere 'Popstars'-vinder kom op og toppes med, mindre heldig. Han er nemlig blevet idømt 30 dages betinget fængsel.

Til SE og HØR fortæller Jon Nørgaards forsvarer Mikael Juul Eriksen, at hans klient ikke er blevet frifundet men blot slipper for straf.

- Vi gik efter 1. nødværge og 2. at straffen skulle bortfalde, fordi det var et slagssmål, som ham den anden startede, siger topadvokaten.

Heller ikke Jon og advokaten har endnu set omstændighederne omkring dommen, men Mikael Juul Eriksen fortæller, at den eneste forklaring han kan se er, at retten ser det som, et slagsmål fra Jons side, som den anden altså begyndte.

- Vi er godt tilfredse, slår forsvareren fast.

Det betyder strafbortfald

Retten kan lade straffen bortfalde, selvom den tiltalte er skyldig, hvis der foreligger særlige omstændigheder, der efter straffeloven kan medføre, at der ikke skal idømmes en straf.

For eksempel kan retten bortfalde straffen for mindre væsentlig eller uagtsom medvirken.

Det var under en bytur i Viborg sidste år, at 38-årige Nørgaard kom i klammeri. Begge mænd var tiltalt for simpel vold og forklarede i retten, at de begge handlede i nødværge.

Sangeren fortalte i retten, at det var den anden mand der slog først. I anklageskriftet er det beskrevet, hvordan Jon skulle have slået den anden mand i ansigtet med en sådan kraft, at han fik flere skader, herunder et brud i øjenhulen.

Mens den anden mand var tiltalt for at have slået Nørgaard i ansigtet, skubbet ham, så han faldt bagover, ligesom han flere gange slog ham med knyttet hånd, mens han lå på jorden.

I retten i sidste uge blev der både vist overvågningsbilleder fra episoden og voldsomme billeder af den anden tiltalte mand i sagen, hvor man kunne se hans særdeles blodige ansigt.

Den anden - nu dømte mand - påstod i retten, at han aldrig havde slået Jon Nørgaard, og at episoden blot var eskaleret, fordi den fallerede popstjerne spyttede på ham, hvorefter han blev slået.

Begge beskrev de to mænd i retten, hvordan Jon Nørgaard og hans kammerat opsøgte manden ved et bord. De spurgte ham, om han kunne tænde en cigaret.

Det kunne han ikke, alligevel slog de sig ned ved bordet, og det udløste altså konflikten.

– Han har en meget rød næse, og så siger jeg noget i retning af ’slap af, Rudolf’, og så tænder han af, og jeg får en på hovedet, forklarede Jon Nørgaard i retten.

- Jeg får en knytnæve i ansigtet, og så jeg havde det som Sofie Gråbøl i "Blinkende Lygter". Jeg forstod ikke, hvad der skete, sagde sangerern videre.

Den anden mand påstod, at han aldrig havde slået Jon Nørgaard. Selv erkendte sangeren, at han slog manden, da han lå ned på jorden.

- Jeg kan se, at jeg rammer ham, og så er han ikke kampdygtig bagefter, og så går det op for mig, at det er en idiotisk situation, og så skulle jeg bare væk, forklarede "Popstars"-vinderen.

Anklagemyndigheden krævede begge mænd fængslet.

Der var krav, om at sangeren skulle fængsles i op til 60 dage, da han stadig var under prøveperiode for en betinget fængselsdom, da han sidste år blev idømt 30 dages betinget fængsel for et indbrud.

Sponsoreret indhold