Kendte13. juni 2024 (opd. 13. juni 2024)

Sanne Salomonsen dropper Claes Antonsen

Den danske sangerinde har valgt at droppe Claes Antonsen som sin trommeslager
Når Sanne Salomonsen spiller op til dans i Bøgeskoven, bliver det uden Claes Antonsen på trommesættet. 
Når Sanne Salomonsen spiller op til dans i Bøgeskoven, bliver det uden Claes Antonsen på trommesættet.
 Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

En lang række danske musikere har valgt at stoppe samarbejdet med trommeslager Claes Antonsen i kølvandet på DR-dokumentaren "Sexisme i musikbranchen".

Nu melder den danske rockmama Sanne Salomonsen sig ind i koret. Hun har nemlig valgt at droppe Claes Antonsen som sin trommeslager på sin sommerturné.

Det oplyser Smukfest til Ekstra Bladet.

"Sanne Salomonsens management har i dag meddelt, at de skifter trommeslageren på deres sommertour ud. Set i lyset af DR dokumentaren “Sexisme i musikbranchen”, og vi er enige i, at det er den rigtige beslutning", lyder det i et skriftligt svar til mediet.

Sangerinden skulle efter planen have optrådt med trommeslageren og resten af "The Antonelli Orchestra", som hun arbejdet sammen med i mange år, til sin koncert på Smukfest, som finder sted onsdag 7. august. Men koncerten bliver altså uden Claes Antonsen.

Tidligere på dagen oplyste Claes Antonsen dog i en mail, at han både har valgt at trække sig fra orkesteret, og alle andre aktiviteter, han er involveret i.

I DR-dokumentaren beretter flere kvinder om en række ubehagelige og grænseoverskridende episoder med et af bandmedlem fra "The Antonelli Orchestra", som sidenhen har vist sig at være Claes Antonsen.

Og det har altså fået store konsekvenser for 61-årige musiker.

Sanne Salomonsen er blot en af mange artister, der ikke længere vil associeres med den garvede trommeslager.

Rapperen Tessa var den første til at melde ud, at hun "ikke vil stå på scenen med en krænker", og meddelte samtidig, at hun derfor aflyser to kommende koncerter, hvor hun skulle have optrådt med "The Antonelli Orchestra".

Herefter fulgte Malte Ebert trop, og tidligere i dag kunne manageren for nogle af de største danske musiknavne, herunder Medina, Andreas Odbjerg og Drew Sycamore, meddele, at de ikke fremover vil arbejde sammen med trommeslageren.

Undskylder

Onsdag aften delte Claes Antonsen et opslag på Facebook, hvori han undskylder for sin opførsel.

- Jeg har alt for sent forstået, hvor ulykkelige kvinderne blev, og at mit sprog og min adfærd også har fået kvinderne til at føle, at de mistede deres kunstneriske faglighed og kun blev bedømt på deres udseende. Det vil jeg gerne undskylde for.

- Jeg er simpelthen så ked af, at jeg, igennem mange år, ikke har indset, at jeg, uden tanke for kvinderne, har brugt ord og vendinger om og til dem, som har været grænseoverskridende og sexistiske, lyder det blandt andet fra musikeren.

Sponsoreret indhold