Streaming13. juni 2024

Mastiff-direktør melder ud om "Toppen af Poppen"-exit: Claes Antonsen blev smidt ud

Den første officielle forklaring lød på, at Claes Antonsen ikke kunne deltage i ”Toppen af Poppen”, fordi han skulle på turné med Thomas Helmig. Det viser sig ikke at være sandt
Claes Antonsen har måttet sige farvel til sit livsværk The Antonelli Orchestra.
Claes Antonsen har måttet sige farvel til sit livsværk The Antonelli Orchestra.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Claes Antonsen står frem efter sexisme-dokumentar

Claes Antonsen sad ikke og slog på trommer i den seneste sæson af ”Toppen af Poppen” med sit band The Antonelli Orchestra.

Årsagen lød dengang, at han havde for travlt med at turnere med Thomas Helmig.

Nu viser det sig, at det slet ikke er sandt.

For direktøren hos Mastiff, som producerer både ”Toppen af Poppen” og ”Vild med Dans”, fortæller i en mail til SE og HØR, at Claes Antonsen blev smidt ud af programmet af direktøren i egen høje person.

– Lad mig starte med at sige, at det er den helt rigtige beslutning, at Claes trækker sig, skriver direktør Kristian Farcin-Leth til SE og HØR og fortsætter:

– Det er helt i tråd med den beslutning, jeg tog om, at han ikke skulle deltage i den seneste sæson af ”Toppen af Poppen”.

Claes Antonsen har da også haft en uge ud over det sædvanlige.

I mandags kom det nemlig frem i DR’s dokumentar ”Sexisme i musikbranchen”, at trommeslageren udviste krænkende adfærd over for flere kvindelige artister i ”Toppen af Poppen”.

En af dem, der står frem, er Mathilde Falch. Hun fortæller blandt andet, hvordan Claes Antonsen havde en ustyrlig trang til at tale om hendes ”lækre røv” i læderbukser.

Han spurgte også Katinka Bjerregaard, om hun havde lyst til en tur på toilettet med ham.

En adfærd, der senere har resulteret i, at kunstnere som Medina, Andreas Odbjerg, Drew Sycamore og Tessa har valgt at aflyse sine kommende koncerter med The Antonelli Orchestra.

Et band, som uden tvivl kan betegnes som Claes Antonsens livsværk. Han stiftede det tilbage i 1999 og har ikke set sig tilbage siden. Et band, som Claes Antonsen også har tjent millioner på at være en del af.

SE og HØR har rakt ud til flere bandmedlemmer. Det kan du læse om nedenunder her:

Sponsoreret indhold