Sport8. juli 2024

Jonas Vingegaard fortæller, han frygtede for sit liv

Efter den dobbelte tour-vinders forfærdelige styrt i Baskerlandet Rundt i april, var han sikker på, at han ville stoppe med at cykle, hvis han overlevede
Jonas Vingegaard og hustruen Trine bliver snart forældre til to - det afslørede de kort inden Tour de France begyndte. 
Jonas Vingegaard og hustruen Trine bliver snart forældre til to - det afslørede de kort inden Tour de France begyndte.
 Foto: Marco BERTORELLO/Ritzau Scanpix

Det kan være livsfarligt at være cykelrytter.

Det er desværre blevet bevist flere gange gennem tiden, og senest i weekenden oplevede sporten en forfærdelig tragedie, da den kun 25-årige norske rytter André Drege mistede livet, efter han styrtede i Østrig Rundt.

I dag har Jonas Vingegaard sat flere ord på det livstruende styrt, der i april sendte ham på hospitalet med flere brækkede knogler og en punkteret lunge.

Vingegaard fortæller på et pressemøde mandag, at han troede, at han skulle dø, da han styrtede i Baskerlandet Rundt:

- Når man har så slemt et styrt, som jeg havde der, så genovervejer man, om det er det værd, og om man har lyst til at udsætte sig for de risici, som det nu engang er.

- Det var så slemt, at jeg troede, jeg skulle dø. Da jeg lå der og troede det, så tænkte jeg, at hvis jeg overlever det her, så stopper jeg med at cykle.

- Nu sidder jeg så her, så det gjorde jeg så ikke. Men det er noget, man tager til eftertanke, om man har lyst til at fortsætte med at køre cykelløb. Der er der, den største risiko er, lyder det fra sidste års Tour de France-vinder.

Vingegaard fortæller også, at opbakningen og støtten fra familien, har været med til at få ham igennem den voldsomme oplevelse:

- De (familien, red.) har betydet alt for mig i den her proces. De har stået bag mig hele tiden og været der for mig. Trine troede også, at jeg skulle dø, da jeg lå der på jorden.

Vil være forsigtig

Jonas Vingegaard har som bekendt ikke lagt cyklingen på hylden, men noget har ændret sig i danskerens mindset efter ulykken.

- Det (styrtet, red.) gør på en eller anden måde, at jeg vil være mere forsigtig. Og man kan godt være mere forsigtig og samtidigt køre med i cykelløbene om sejrene. Jeg tror bare i det hele taget, at jeg tænker mere over, hvornår jeg skal tage de her risici, forklarer han.

Jonas Vingegaard ligger lige nu nummer tre i det samlede klassement i Tour de France. Han er et minut og 15 sekunder efter rivalen Tadej Pogacar på førstepladsen.

Sponsoreret indhold