Kendte10. juli 2024

Magnus Haugaard drømmer om børn: - Svært at lave en smutter

Det kræver ekstra planlægning, når to mænd gerne vil stifte familie, men skuespilleren håber, alligevel på en arving
Drømmen om et barn er ikke nem, når man er mand og homoseksuel, men Magnus Haugaard, 29, håber alligevel, at det sker for ham en dag.
Drømmen om et barn er ikke nem, når man er mand og homoseksuel, men Magnus Haugaard, 29, håber alligevel, at det sker for ham en dag.

LÆS OGSÅ: Alex Høgh og Magnus Haugaard har "født" ny tv-serie i fuldskab

En lille ups’er er svær, når man er mand og er forelsket i en mand.

Det er 29-årige Magnus Haugaard, alligevel håber skuespilleren, at han en dag bliver far, og han tror også det er realistisk.

– Ja, det tror jeg bestemt, jeg bliver, men det er jo ikke lige til, når man er to mænd, siger Magnus, der er kæreste med Pelle Storgaard Jespersen.

I Danmark gør lovgivningen det svært for homoseksuelle mænd at stifte familie, men der er hjælp at hente i andre lande.

https://imgix.seoghoer.dk/20240708150643-759efe4e-8cf7-49b8-a504-fcd7bd9c94b2/a4d7ee48-a7c7-4e5c-9b52-115bbd1e9a53.jpg
– Det kan være frygtelig dyrt, hvis man skal til USA, når man på et tidspunkt skal være far som homoseksuel, siger skuespilleren der håber, at en ændring af lovgivningen i Danmark vil løsne op for det dilemma.
 Foto: Lars H. Laursen

– Heldigvis er der muligheder på den ene og anden måde, men det er mere noget, man skal planlægge sig ud af. Det er svært at lave en smutter, slår skuespilleren fast.

Han er lige nu aktuel i DR-serien ”NamaStay” som Mads, der i serien er gift med Johannes Nymarks karakter, Michel. De besøger det glampingresort, som seriens hovedroller spillet af Paprika Steen og Lars Brygmann driver.

Da Magnus sidste sommer fik tilbudt rollen, var han hurtig til at takke ja.

– Når man bliver spurgt, om man har lyst til at være med i en serie, der har Lars Brygman og Paprika Steen i hovedrollerne, så tænker jeg, man næsten skal være en idiot, hvis man siger nej, siger Magnus med et smil.

https://imgix.seoghoer.dk/20240708150643-759efe4e-8cf7-49b8-a504-fcd7bd9c94b2/74ccd4db-6255-4341-8d23-85051b6beabf.jpg
Selv om Johannes Nymark, 38, og Magnus Haugaard ikke kendte hinanden i forvejen, så faldt de i hak med det samme.– Han er det sødeste menneske i verden, og vi fandt ret hurtigt ind i det her indignerede homopar, lyder det fra skuespilleren om deres roller og samspil.
 Foto: Lars H. Laursen

Samarbejdet har også lært ham meget.

– Det har været fantastisk. Det er to mennesker, jeg har set op til i al den tid, jeg har været skuespiller. De er ikke nærrige med sig selv. Heller ikke fagligt, så man kan bare suge til sig, forklarer skuespilleren, der fik mange gode grin sidste sommer, da de optog serien.

Tog ikke stilling

Magnus blev uddannet skuespiller i 2019. Men har egentlig aldrig taget en egentlig beslutning om, at han skulle være skuespiller, det var bare sådan det blev.

– Jeg er vokset op i en kommune, hvor der var enormt mange tilbud rettet mod teater. Både på min folkeskole og ungdomsskole var der mange tilbud, og jeg fandt ud af, det var lige mig, siger skuespilleren, der er fra Værløse.

Rollen som den lettere vrede Mads, passede perfekt til Magnus, som ikke selv har så nemt ved at brokke sig.  – Det er det, der er så vidunderligt ved at spille et røvhul, så kan man lige få lov til at prøve det, siger den sympatiske skuespiller.
Rollen som den lettere vrede Mads, passede perfekt til Magnus, som ikke selv har så nemt ved at brokke sig.– Det er det, der er så vidunderligt ved at spille et røvhul, så kan man lige få lov til at prøve det, siger den sympatiske skuespiller.
 Foto: DR (Ian N. Tomkins/Jesper Tøffner)

Hans arbejdskalender er også godt fyldt op. Han har lige stået bag serien ”Kald mig far” sammen med Alex Høgh Andersen, han har en rolle i en Netflix-produktion, og efter sommerferien er spiller han medi en genopsætning af ”Arven” på Det Kongelige Teater.

Ingen camping tak

Inden da bliver der tid til sommerferie. Han har dog ingen planer om, at prøve kræfter med glamping.

– Jeg er vokset op med en far og en mor, som var meget glade for camping, så vi har turneret land og rige rundt med campingvognen, forklarer Magnus, der både har været syd og nord for Danmark.

Det var nogle gode sommerferier, men nu har han lyst til at prøve noget andet.

Privat danner Magnus Haugaard par med Pelle Storgaard Jespersen. De har været sammen i et år, men bor ikke sammen.
Privat danner Magnus Haugaard par med Pelle Storgaard Jespersen. De har været sammen i et år, men bor ikke sammen.
 Foto: Hanne Juul

– Jeg synes, jeg er blevet vaccineret i mod det, så jeg noterer mig, at jeg i mit voksenliv ikke skal på camping lige foreløbig. Jeg er mere til rindende vand og nye lagener, som man får på hotel og air’bnb, slår skuespilleren fast.

Ferie sydpå

Storbyer er derimod noget, som han gerne vil udforske mere, og i år håber han, at turen går til Østrig.

– Min kæreste og jeg skal sydpå til sommer. Vi talte om at tage en bilferie til Wien. Problemet er, at jeg er den eneste, der har kørekort, så jeg må køre, så vi bliver nødt til at holde nogle pauser undervejs, siger Magnus, der bor på Frederiksberg.

Han kan også godt lide at tage på en charterrejse, hvor han ligger ved poolen en hel uge, men når han er i storbyer, vil han gerne opleve.

– Så står jeg op om morgenen og vil ud og afsted og se og opleve alle de vidunderlige ting.

Sponsoreret indhold