Krimi11. juli 2024 (opd. 5. september 2024)

45-årig kvinde forsøger at slippe for straf: Har du set hende?

Retten har kendt 45-årig kvinde skyldig i 133 tilfælde af bedrageri og mandatsvig. Frygt for ny kriminalitet

En dømt storsvindler efterlyses torsdag offentligt af politiet, fordi hun er udeblevet fra tre retsmøder, hvor det var meningen, at Københavns Byret skulle fastsætte straffen.

Hayat Faizi, der er 45 år, har begået svindel over hele landet, men især i hovedstadsområdet og på Fyn, skriver politiet i et opslag på X.

Ved at udsende en omtale af kvinden og et foto af hende håber politiet at få hjælp fra borgere til at opspore hende, lyder det fra vicepolitiinspektør Bjarke Dalsgaard i Københavns Politi.

Men efterlysningen er også en appel rettet mod hende selv.

- Vi opfordrer hende helt enkelt til at melde sig selv, så vi kan få afsluttet sagen, siger Bjarke Dalsgaard i en pressemeddelelse.

- Retten har kendt hende skyldig i en lang række svindelsager, og vi er bekymrede for, om hun på fri fod fortsætter sine kriminelle handlinger, siger han.

Det var i januar, at Hayat Faizi blev kendt skyldig i at have begået i alt 133 tilfælde af groft bedrageri og mandatsvig.

Ofrene er såvel privatpersoner som virksomheder. Blandt andet har hun overtalt folk til at investere i bitcoins, som hun foregav at sælge.

Siden retten afsagde kendelse om skyldsspørgsmålet, har der været planlagt tre retsmøder, hvor straffen skulle fastsættes. Men hun er ikke dukket op.

I sig selv er det ikke strafbart for en tiltalt at udeblive fra retsmøder.

Også inden torsdagens offentlige efterlysning har kvinden fået en del omtale. Blandt andet i Frihedsbrevets podcastserie "Kvinden som ikke ville kaldes bedrager".

I politiets pressemeddelelse kan man læse, at hun er af almindelig af bygning, cirka 160-165 centimeter høj, mørk i huden og har skulderlangt sort, krøllet hår.

Sponsoreret indhold