Krimi26. juli 2024 (opd. 26. juli 2024)

Før OL-åbning: Franske hurtigtog udsat for sabotage

De franske statsbaner, SNCF, melder om koordineret "vandalisme" mod højhastighedstog før OL-åbningsceremoni - læs seneste nyt om sagen længere nede i artiklen
Det er tog af denne type, der har været udsat for sabotage, som i værste fald kunne koste liv.
Det er tog af denne type, der har været udsat for sabotage, som i værste fald kunne koste liv.
 Foto: Ian Langsdon/AFP/Ritzau Scanpix

Ukendte gerningsmænd har forvoldt skader på Frankrigs TGV-højhastighedstog ved en række koordinerede aktioner, som har skabt større forstyrrelser på landets mest travle jernbane forud for åbningsceremonien ved OL i Paris.

Det oplyser de franske statsbaner, SNCF, som siger, at der har været aktioner "i stor skala", og at jernbanenetværket er lammet.

- SNCF har været offer for flere samtidige ondsindede handlinger i løbet af natten til fredag, hedder det i en udtalelse fra SNCF, som fastslår, at der er tale om ildspåsættelser.

Ingen personer eller grupperinger har indtil nu taget ansvaret for aktionerne.

Angrebene har påvirket både de atlantiske, nordlige og østlige toglinjer. Det forventes at påvirke omkring 800.000 passagerer, lyder meldingen fredag formiddag.

- Brandangreb blev indledt for at skade vores anlæg, siger selskabet, som siger, at reparationer vil finde sted hen over hele weekenden, hvilket fører til aflysninger af en del tog.

Sponsoreret indhold