Krimi1. august 2024

Misbrugte sine små piger: Ung læge tiltalt for over 300 overgreb

En dansk læge tager i næste uge plads på anklagebænken ved Retten i Hillerød – her er han tiltalt for omfattende seksuelle overgreb begået mod sit spædbarn og hendes to år ældre søster
Stetoskop og blodtryksmåler
Samtidig med at en dansk læge passede sit arbejde med at hjælpe syge mennesker, begik han stribevis af voldsomme seksuelle krænkelser mod sine egne døtre, mener politiet.
 Foto: Thomas Vilhelm/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Chokerende tiltale: Læge bedøvede og misbrugte sine små børn

Det er en yderst ubehagelig og omfattende sag om seksuelle overgreb, som byretten i Hillerød i næste uge tager hul på.

Har anklagemyndigheden ret, står en ung, dansk læge bag mareridtsagtige seksuelle overgreb begået mod sine to døtre over en periode på ét år – den ene var blot et spædbarn, mens storesøsteren var to år gammel, da de påståede seksuelle overgreb begyndte.

Anklagemyndigheden mener, at lægens forbrydelser er så alvorlige, at han skal sendes bag tremmer i forvaring på ubestemt sted – de går ligeledes efter at frakende ham retten til at fungere som læge.

Det fremgår af anklageskriftet i sagen mod manden, som SE og HØR har fået aktindsigt i.

Det voldsomme anklageskrift afslører samtidig, at den voldtægtsanklagede læge har begået mere end 300 seksuelle overgreb mod hans to piger.

I flere tilfælde har den voldtægtsanklagede læge benyttet stoffet stesolid til at bedøve den ældste af børnene i forbindelse med overgrebene, mener politiet.

Lægen er også tiltalt for at have filmet mange af de seksuelle overgreb – materiale, som politiet fandt 4. december 2022, hvor han blev anholdt og sigtet for de omfattende forbrydelser. Siden har den danske læge siddet varetægtsfængslet i sagen.

Manden er beskyttet af et navneforbud i sagen, ligesom det er forbudt at offentliggøre oplysninger, som kan identificere de forurettede børn, hvorfor SE og HØR har valgt ikke at beskrive lægen i nærmere detaljer.

Retten i HillerødFotograf: Søren Jul Lamberth/Aller Foto & Video
Retten i Hillerød indleder tirsdag retssagen mod den unge læge - sagen er berammet til at blive behandlet over fem retsdage.
 Foto: Søren Jul Lamberth/Aller Media

Voldtægt, incest og blufærdighedskrænkelse

Lægen er tiltalt for mere end 300 lovovertrædelser, som er blevet samlet i godt og vel 100 forhold i anklageskriftet, som er på hele 39 sider.

De mest alvorlige overgreb drejer sig om voldtægt og voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje, som de to piger er blevet udsat for henover en periode på ét år, mener politiet.

Overgrebene er blandt andet blevet begået, mens børnene har været i bad, lå på puslebordet eller i deres egen seng, mens de sov.

De påståede seksuelle overgreb kaster også en lang række tiltaler af sig om incest – det er ifølge dansk lovgivning ulovligt at have samleje med en slægtning i nedstigende linje.

Derudover er lægen tiltalt for at have udsat sine to piger for en ekstremt lang række blufærdighedskrænkelser, optagelse af overgrebsmateriale af børn under 18 med forsæt til at udbrede materialet samt besiddelse af seksuelt materiale af personer under 18.

Filmede overgreb

Ifølge anklageskriftet har politiet ekstremt gode beviser i sagen – i adskillige tilfælde har lægen angiveligt filmet de påståede seksuelle overgreb.

Der er i den forbindelse både tale om billeder og videoer, som den anklagede læge angiveligt selv skal have optaget – med intentionen om at udbrede overgrebsmaterialet med andre.

I flere tilfælde er det ifølge politiet også lykkedes den voldtægtsanklagede læge at dele både billeder og videoer af de voldsomme overgreb begået mod hans egne døtre.

Flere af de 97 forhold i anklageskriftet handler således om, at han har sendt fotos og eller videosekvenser til andre på den nu nedlukkede krypterede app Wickr.

SE og HØR har været i kontakt med mandens forsvarer, som fortæller, at de først tirsdag tager endelig stilling til, hvordan lægen forholder sig til de meget alvorlige anklager.

Der forventes at falde dom i sagen 16. august.

Inviterede og gav andre pædofile "råd og dåd"

Den unge læge er til syvende og sidst også tiltalt for at have givet "råd og dåd" til en anden pædofil, som ifølge politiet har begået voldtægt eller voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje og eller blufærdighedskrænkelse over for sin 4-årige datter.

Her mener anklagemyndigheden, at den voldtægtsanklagede læge rådgav om bedøvelse og tilskyndede den pågældende far til at begå seksuelle overgreb mod den 4-årige datter.

I et tilfælde mener politiet ligeledes, at lægen inviterede en anden person til at deltage i et seksuelt overgreb på hans egen toårige datter – i den forbindelse sendte han angiveligt også videosekvenser af sine egne overgreb begået mod hans datter.

Sponsoreret indhold