Tech30. juli 2024

Anmeldelse af Galaxy Z Flip6: Den bedste klaptelefon du kan købe

Mere af det samme - bare bedre - er dommen over Samsungs nye sammenklappelige mobil, som også har en vellydende joker i ærmet i år
Sådan ser den nye "familie" af klap- og foldetelefoner, hovedtelefoner og smarte ure fra Samsung ud.
Sådan ser den nye "familie" af klap- og foldetelefoner, hovedtelefoner og smarte ure fra Samsung ud.
 Foto: Samsung

LÆS OGSÅ: En vigtig ting mangler

Det er nemt at vinde, hvis der ikke er mange om kampen. Og nej, man bliver altså ikke olympisk mester i mobiltelefoni, bare fordi man opdaterer en velkendt model igen-igen-igen.

Alligevel er der noget både betryggende og nostalgisk godt over at få Samsungs nye Galaxy Z Flip6 klaptelefon i hånden. For selvom det er mere af det samme, er det bedre - og tæt på fuldendt.

Jeg har tidligere testet flere versioner af modellen, der i denne nyeste udgave udmærker sig ved bedre kameraer, en mere lysstærk hovedskærm på 6,7 tommer med 120 Hz (som forrige model, red.) og mere solide evner til at holde på strømmen. Det er godt.

Over 17.000 deltagere i årets OL har fået denne specialudgave af telefonen som gave. Udover den særlige farve og logoerne giver telefonen atleterne adgang til gratis drikkevarer fra opstillede automater. Og mulighed for gratis at køre med kollektiv trafik i blandt andet Paris.
Over 17.000 deltagere i årets OL har fået denne specialudgave af telefonen som gave. Udover den særlige farve og logoerne giver telefonen atleterne adgang til gratis drikkevarer fra opstillede automater. Og mulighed for gratis at køre med kollektiv trafik i blandt andet Paris.
 Foto: Samsung

Modellen har også 12 gigabyte RAM, uanset om du vælger 256 eller 512 gigabyte lagerplads.

Og lægger man forbedringerne sammen med et design, der står skarpt, og en telefon, der er lækker at holde i hånden og ikke mindst at have i lommen, så nærmer vi os efter min mening og test den perfekte klaptelefon.

Her er prisen

Med 256 gigabyte lagerplads: 9499 kroner uden abonnement

Med 512 gigabyte lagerplads: 10.499 kroner uden abonnement

Startprisen for "storebroderen", Z Fold, er 15.699 kroner uden abonnement

De nye Buds3 Pro-hovedtelefoner koster 1899 kroner, men fås også i en "ikke-pro"-udgave til 1299 kroner

De nye smarture, Watch7 og Watch Ultra, koster henholdvis 2399 og 5299 kroner

Kilde: Samsung

Som jeg tidligere har skrevet i anmeldelser, er Flip-serien ikke for dem, der er superbrugere af deres telefon.

Hvis du hele tiden vil taste løs, supersurfe og "producere" tekst og andet indhold på din telefon, skal du nok vælge en anden model. Dertil er processen med at klappe ud og ind hele tiden for bøvlet.

Her ses noget af indmaden i den avancerede klaptelefon.
Her ses noget af indmaden i den avancerede klaptelefon.
 Foto: Samsung

Men sværger du i stedet til have en telefon, der er lige så meget brugskunst (og statussymbol) som en lommecomputer, er Galaxy Z Flip6 et køb værd.

Og anbefalingen bliver altså endnu større, hvis du drømmer om at bruge din telefon mindre.

For her er klaptelefonen i smartphone-udgaven fra Samsung genial.

Især hvis du forstår at begrænse notifikationerne, vil fristelsen til at bruge den 3,4 tommers skærm på forsiden af den sammenklappede telefon være markant mindre end normalt. Det er rigtigt godt!

https://imgix.seoghoer.dk/2024-07-30/thumbnail_image002.jpg
 Foto: Samsung

Jeg har faktisk svært ved at se, hvilken anden klap(smart)telefon du skulle vælge. Måske den større, tungere og dyrere foldetelefon Galaxy Z Fold6, men den er så ikke til dem, der vil bruge deres telefon mere bevidst.

Jeg ved godt, at Galaxy Z Flip6 heller ikke er billig. Men med en byggekvalitet, der er overbevisende, og adgang til opdateringen af software, syv år ud i fremtiden, kan det alligevel ende med at blive et ganske fornuftigt køb. Vel at mærke for den rigtige bruger som bestemt ikke er alle.

Ligner det ikke noget, vi kender, Samsung?
Ligner det ikke noget, vi kender, Samsung?
 Foto: Samsung

Ny hovedtelefon imponerer

Hvad derimod er for alle - og måske en større nyhed end klaptelefonerne årgang 2024 - er Samsungs nyeste fortolkning af trådløse in-ear-hovedtelefoner.

Jeg har testet dem, Galaxy Buds3 Pro, som har fået vokseværk og delvist ligner en kopi af Apples AirPods Pro. Og her er jeg ikke enig med flere af de andre anmeldere, der havde problemer med størrelsen og fik ondt i ørerne af at bruge dem i længere tid.

Min oplevelse er derimod, at det er lykkedes Samsung at lave en trådløs hovedtelefon - kopi eller ej - der leverer fantastisk lyd, solid forbindelse til telefonen, og som er nem at styre via de indbyggede funktioner i øredutternes "stammer". Og som sidder godt i ørerne.

Og selvom Galaxy Buds3 Pro er bygget til at blive brugt med en nyere Samsung-telefon, kan du fint bruge hovedtelefonen på andre enheder. Det er fantastisk!

PS: Det ville have været himmelsk, hvis Samsung havde lagt hovedtelefonen med i salgskassen til deres dyre klap- og foldetelefoner. Men det gør de ikke - og du får heller ikke en oplader med. Fedterøve!

AI med måde

Samsung vil så gerne sælge deres nyeste Galaxy-modeller som Z Flip6 med løftet om AI-funktioner, der tager pusten fra dig.

Og det er rigtigt, at du for eksempel kan lave en cirkel på et foto for at lave en Google-søgning. Eller redigere ting ind og ud af billeder - eller forbedre dem - med et magisk pust af kunstig intelligens.

Men funktionerne, der for alvor rykker, virker fortsat ikke på dansk. Du kan ikke live-oversætte en samtale eller behandle lyd og tekst, der er på dansk, på samme måde, som brugere for eksempel kan på engelsk og andre hovedsprog.

Det er ærgerligt, da funktionerne virker lovende. Indtil videre tyder alt dog på, at du kommer til at vente en rum tid endnu, før dansk kommer med i AI-pakken.

Sponsoreret indhold