Kendte31. juli 2024

Peter Aalbæk tager slankemedicin: Så meget har han tabt sig

Peter Aalbæk har været på slankemidlet Wegovy i over et år, og det har fået ham til at smide en del kilo, fortæller han nu
Siden dette billede blev taget i maj 2023, er der sket lidt med Peter Aalbæks krop. Han har nemlig tabt sig en del kilo.
Siden dette billede blev taget i maj 2023, er der sket lidt med Peter Aalbæks krop. Han har nemlig tabt sig en del kilo.
 Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Den danske filmskaber og Peter Aalbæk, der også er kendt under tilnavnet 'Ålen', har det sidste halvandet år været på slankemidlet Ozempic.

Og det har han haft stor gavn af, fortæller han nu i et interview med Ekstra Bladet.

- Sideeffekterne har været hårrejsende. Mit vægttab og mine levertal ser gode ud igen ... og nå ja, for helvede. Mit blodtryk er også faldet, så jeg har droppet mit blodtrykssænkende medicin, fortæller "Ålen" til mediet.

Faktisk har han haft så stor held med vægttabsmedicinen, at han har tabt sig 10 kilo i alt på halvandet år.

Frygter ikke bivirkninger

I den seneste tid har der i medierne især været fokus på de negative bivirkninger ved slankemidlerne Wegovy og Ozempic, som begge produceres af det danske medicinalfirma Novo Nordisk.

Men det er altså ikke noget, som rører Peter Aalbæk.

Hvad er Ozempic? 

Ozempic er et vægttabsmiddel, som egentlig er beregnet til at behandle diabetes 2-patienter.

Medicinen virker slankende, ved at påvirke appetitreguleringen og nedsætte trangen til fødevarer med højt fedtindhold.

Nogle af de mere almindelige bivirkninger ved medicinen kan være diarré og opkast, mens nogle af de mere sjældne bivirkninger er svimmelhed, mavesmerter og smagsforstyrrelser.

Kilde: Min.medicin.dk

Han fortæller nemlig til Ekstra Bladet, at han "ikke frygter" de kommer, ligesom han heller ikke har oplevet nogen endnu.

Men der er altså andre, som har oplevet negative bivirkninger ved Ozempic.

En af dem er den amerikanske kvinde Caren Elousa, som har sagsøgt Novo Nordisk, fordi hun blandt andet fik hovedpine, opkast, kramper og alvorlige mavesmerter af medicinen.

Elousa hævder i sagen, at medicinalgiganten var bevidste om bivirkningerne, men med vilje negligerer dem i deres markedsføring.

Sponsoreret indhold